Digidexo.com

Tips for Coping med Crohns sykdom

Crohns sykdom er en smertefull, kronisk lidelse i tarmen. En autoimmun sykdom, oppstår det når kroppens immunsystem angriper mage-tarmkanalen og fører til betennelse, eller inflammatorisk tarmsykdom. Selv om Crohns sykdom er ikke så utbredt som mange andre tarmlidelser, som irritabel tarm syndrom, ifølge National Institutes of Health Digestive Diseases 2002 Statistisk 2002, er 62 prosent av de med Crohns sykdom innlagt på et tidspunkt. Denne lidelsen rammer menn og kvinner i samme takt; Men folk som røyker utvikler Crohns oftere enn ikke-røykere.

Quit Smoking

En måte å takle ubehag av Crohns sykdom er å eliminere vaner som forverrer sykdommen. I 2001, en studie ved gastroenterologi og ernæring service i Frankrike bestemmes at "Pasienter med Crohns sykdom som slutter å røyke for mer enn ett år har en mer godartet sykdomsforløp enn om de aldri hadde røykt."

Medisinering

Crohns sykdom fører til magesmerter og diaré. Når du starter et kurs i behandling, leger vanligvis først prøve anti-inflammatoriske legemidler. Sulfasalazin, den mest brukte medisiner, reduserer Crohns symptomer. Men kommer det med risiko. Denne medisinen kan føre til kvalme, oppkast, halsbrann og hodepine. Kortikosteroider, for kortvarig bruk, bidra til å redusere betennelse. Bivirkninger av disse legemidlene kan omfatte søvnløshet og hyperaktivitet, eller mer farlig, høyt blodtrykk og beinskjørhet.

Redusere stress og trening

Selv om stress er ikke årsaken til Crohns sykdom, kan det gjøre symptomene verre og med utløse bluss ups, rapporterer Mayo Clinic. Stress kan ha negativ innvirkning i fordøyelseskanalen, men kronisk smerte slik som den som er assosiert med Crohns sykdom, forårsaker stress. For å bekjempe stress, leger anbefaler trening, dyp pusting, medisiner og til og med terapi. I 2007 fant forskere ved University of Western Ontario at vandre i 30 minutter tre ganger i uken økt livskvalitet for pasienter som lider av mild Crohns sykdom. Når de samme pasientene ble sammenlignet med pasienter som ikke trente, de i den ikke-trener gruppen faktisk så deres score redusere på kvalitet-of-life spørreskjemaer.