Digidexo.com

Diett etter nyretransplantasjon

Kosthold er en kritisk vurdering umiddelbart etter en vellykket nyretransplantasjon. Ditt kosthold bør hjelpe kroppen din godta ny nyre, og det er også mulighet for et farlig nivå av vektøkning etter en transplantasjon. Vektøkning er normalt på grunn av økt appetitt en frisk nyre bringer, og det er vanlig for folk med en ny nyre for å få vekt etter transplantasjonen. Legen din vil overvåke din diett med deg for å sørge for at du forblir sunn.

Bone Health

Når nyrene er skadet eller ikke, trenger bein ikke får den mengden fosfor de trenger for å holde seg frisk. Når en ny nyre er på plass og produsere sunne nivåer av fosfor, kan du begynne å oppleve det som er kjent som "sultne bein syndrom." Legen din kan forskrive fosfor piller, og det kan også være en økning i fosfor lagt til kosthold. Du kan få tilstrekkelig mengde fosfor ved å spise magre meieriprodukter og hele korn matvarer. Legen kan også legge til kalsium til kosthold for å supplere behovet for å gjenoppbygge svake bein.

Protein

En av de viktigste næringsstoffene kroppen din trenger umiddelbart etter operasjonen er protein. Protein hjelper kroppen gjenoppbygge muskler og vev som ble skadet når nyrene var feil, så vel som vev som ble ødelagt under operasjonen. På grunn av den helbredende og påfyll av næringsstoffer som kroppen din vil være å gå gjennom etter operasjonen, vil det være nødvendig å øke inntaket av protein i kosten. Magert kjøtt, egg, meieriprodukter som melk og ost og hele korn matvarer er bra for dette formålet. Legen din vil hjelpe deg med å overvåke protein inntak og prøve å hindre å ta i for mye protein for lenge, og forårsaker vektøkning.

Mat Håndtering Tips

Fersk mat er nøkkelen til en nyretransplantasjon pasient fordi det er viktig å holde de friske næringsstoffer inn i kroppen som det helbreder og prøver å godta den nye nyren. Når du tar frosne matvarer hjem, få dem inn i fryseren umiddelbart for å hindre enhver form for forurensning. Rengjør alle matvarer separat før du tilbereder dem. For eksempel vaske salat og deretter vaske hendene før du går på å rense poteter og kjøtt. Vask alltid hendene gjentatte ganger ved håndtering av mat, og spesielt når du flytter fra en matvare til en annen. Sørg for at frossen mat er grundig og skikkelig tint før forbereder dem.