Digidexo.com

Liste over ting som har karbohydrater i dem

Liste over ting som har karbohydrater i dem


Karbohydrater er den organiske forbindelse av karbon, hydrogen og oksygen. Generelt sett er det polysakkarider som finnes i karbohydrater lagre energi og er den vanligste kilden til energi i levende ting. Men de er ikke et essensielt næringsstoff; mennesker kan få all nødvendig energi fra alternative kilder som protein og fett. Ofte, mat med høyt stivelse har betydelige mengder karbohydrater eller sukker, som karbohydrater er ofte merket.

Korn

Produkter laget av korn som havre, bygg, rug og hvete har en tendens til å være høye i komplekse og enkle karbohydrater. Felles kornprodukter inkluderer brød, frokostblandinger, kjeks, kjeks, paier, pannekaker, kaker, pasta og kaker. Noen selskaper gjør low-carb brød.

Basismatvarer

Rice er en vanlig kilde til karbohydrater og en diett stift rundt om i verden, spesielt i Asia og Sørøst-Asia, Sør-Amerika, Karibia og Mellom-Amerika. Ris er den nest mest produserte korn i verden bak mais. Rå ris blir brukt til å lage mel, eller drikker slik som melk og ris skyld. Rice er også brukt til å lage nudler, eller som en ingrediens i alt fra supper og stuinger til sushi, grøt og gryteretter. Corn er konsumert i store mengder i Amerika. Den brukes til å lage frokostblandinger, polenta, Hominy eller havregrøt, maisstivelse, matolje, mais sirup, whisky, kaker, is, og selvfølgelig popcorn.

Poteter

Det er mer enn 4000 typer av poteter i verden. Tuberous grønnsak er høy i stivelse og karbohydrater. Siden det er billig å produsere og vokser rikelig, det er et fast innslag i fattige land eller land med høye bestander, som Kina og India. Poteter brukes til supper, stuinger, gryteretter, pannekaker, chips og pommes frites. De er også brukt til å lage drikker som potcheen, vodka og Akvavit.