Digidexo.com

Nerve Skade forårsaket Etter å ha Helvetesild

Herpes zoster, vanligvis kjent som helvetesild, er et virus som infiserer nerverøttene av en viss del av kroppen, vanligvis halsen eller brystkassen. Helvetesild er faktisk det samme viruset som vannkopper. Etter en individuell kontrakter vannkopper, forblir viruset latent i kroppen. Når det "våkner" i voksen kropp, manifesterer det seg som helvetesild. Helvetesild forekommer hyppigere hos eldre voksne og personer med nedsatt immunforsvar. Mens de fleste som opplever helvetesild vil fullt igjen og aldri lider av det igjen, vil 12 til 15 prosent av personer ha varig smerte fra helvetesild. Begrepet for varig helvetesild smerter som følge av nerveskader forårsaket av helvetesild er "postherpetisk nevralgi."

Årsak

Postherpetisk nevralgi oppstår når nervefibrene er skadet permanent av helvetesild viruset. De skadede nervefibre er i stand til på riktig måte å kommunisere med hjernen, å sende signaler overdrevne av smerte eller følsomhet når det ellers er noe galt. Forsinket behandling av den opprinnelige helvetesild utbruddet øker sjansene for å ha postherpetisk nevralgi.

Symptomer

Symptomer på postherpetisk nevralgi oppstå hvor den opprinnelige utbrudd av helvetesild oppstått, slik som halsen, for eksempel. Lider av postherpetisk nevralgi kan oppleve svie, stikkende smerter, følsomhet, dyp verkende, nummenhet, eller kløe. Sjeldne tilfeller av postherpetisk nevralgi føre til muskelsvakhet eller lammelser.

Forebygging

En vannkopper vaksine anbefales for eldre voksne som aldri har hatt vannkopper eller voksne som aldri har vært vaksinert for vannkopper. Fordi helvetesild er forårsaket av vannkopper viruset, kan en vannkopper vaksine hindre et utbrudd av helvetesild, eller i hvert fall sterkt redusere dens alvorlighetsgrad og minske sjansen for postherpetisk nevralgi. Voksne som allerede har hatt vannkopper eller en vannkopper vaksine kan få en helvetesild vaksine, som er et enkelt forebyggende injeksjon.

Narkotika Behandlinger

Antidepressiva kan være foreskrevet til en person som lider av postherpetisk nevralgi selv om at individuelle utstillinger ingen tegn til faktiske depresjon. Antidepressiva er et kraftig verktøy i bekjempelsen av postherpetisk nevralgi fordi de handler på hjernens kjemi ved å regulere kjemikalier som styrer smertesignaler, serotonin og noradrenalin. Antiepileptika, ofte foreskrevet til personer som lider av anfall, kan også bidra til å redusere postherpetisk nevralgi. Oksykodon narkotika, for eksempel Oxycontin, er kraftige smertestillende som kan også være foreskrevet. Lidokain hudområder kan også hjelpe hvis brukt den elendige området.

Nervestimulering Behandlinger

Transkutan elektrisk nervestimulering er behandling som innebærer å plassere elektroder over rammet områdene. Elektrodene avgir en liten elektrisk puls som stimulerer nerveender, oppmuntre kroppen til å produsere mer endorfiner, sin egen naturlige smertestillende. Ryggmarg eller perifere nervestimulering er lik transkutan elektrisk nervestimulering, men elektrodene er innleiret under huden. Elektrodene er generelt implantert under huden på de øvre baken.