Digidexo.com

Hva gjør Lung Cancer Do?

Symptomer

Friske lunger har fem lapper, tre på høyre lunge og to lapper på venstre lunge. Lunger og bryst er dekket med en foring som kalles pleura, som inneholder pleuralvæske mellom dets lag. Så lenge lungene er sunt, ikke denne væsken ikke akkumulere. Lungekreft kan utvikle seg i bronkiene, i mucus produserende kjertler, i nærheten av luftblærer, eller til og med på lungene 'overflate. Selv om lungekreft kan gå ubemerket i noen tid, de første symptomene skal vises er en intens, vedvarende hoste, endringer i farge eller mengden av slim som produseres, og hoste opp slim eller slim som kan være sett med blod. Smerter i brystkassen, skuldre og rygg når den ikke hoste kan også forekomme, eller skurrende pust og tilbakevendende luftveislidelser som bronkitt eller lungebetennelse. Lungekreft kan også manifestere seg i andre deler av kroppen.

Lung Cancer Progression

En person med lungekreft kan også føle tretthet, gå ned i vekt uventet eller lider hodepine. Andre nevrologiske symptomer inkluderer gangvansker eller svekket hukommelse. Som lungekreft utvikler seg, forverrer smerten; derfor kreftbehandling inkluderer smerte management teknikker. Pasienter med lungekreft har pusteproblemer og kan trenge å få oksygenbehandling. Væsker fortsette å bygge opp i lungene, som må tømmes med jevne mellomrom av en lege. Noen pasienter er i stand til å lykkes med å forhindre væskeansamling gjennom en medisinsk prosedyre og andre har bryst rør for å sikre at lungene holde seg unna væsker. Som kreft metastasizes, kan det spre seg til hjernen, bein eller andre organer. Noen leger vil anbefale strålebehandling for å stoppe kreft progresjon.

Stadier av Lung Cancer

De to typene lungekreft, ikke-småcellet lungekreft og småcellet lungekreft, har distinkte faser eller stadier. Småcellet lungekreft er enten ansett for å være i den begrensede fase, med en tumor som finnes i en lunge og lymfeknuter, eller i det omfattende stadium, hvor mer enn én lunge påvirkes så vel som andre organer. Ikke-småcellet lungekreft er brutt ned i fem trinn. Under det første trinn, er en svulst som bare finnes i en lunge. Stage II er da nærliggende lymfeknuter er også berørt. Stage III er delt mellom a og b. Trinn III a er da kreften har spredd seg til lymfeknuter utenfor lungene, eller til luftrøret eller brystveggen på den samme side hvor den opprinnelige tumor ble oppdaget. Den andre fasen av stadium III er når svulstene begynner å påvirke den andre lungen eller vises i nakken. Stadium IV lungekreft er det punktet hvor den kreftsvulst eller tumorer har spredt seg til andre deler av lungene eller kroppen. Leger behandler alle stadier av lungekreft, og anbefaler å behandle den medfølgende smerte og depresjon som kommer med kreft. Støttegrupper er også tilgjengelig for pasienten og for pasientens familie.