Digidexo.com

Melanom Vs. Skin Cancer

Melanom Vs.  Skin Cancer


Melanom er en type av en kreft i huden. Hudkreft er vanligvis tilskrevet overeksponering for solen, og hudkreft kan også komme i ulike former. Melanom er annerledes enn full blåst hudkreft av mange grunner. Melanom er en mer vanlig form for kreft som er i en kategori helt av seg selv. De fleste mennesker som er diagnostisert med melanom trenger umiddelbar behandling fordi kreft kan være dødelig. Melanom og området rundt lesjonen blir fjernet fra huden, og en oppfølgingsbehandling er nesten alltid nødvendig.

Melanom

Melanom er en type kreft som kan vokse meget dypt inn i huden og spres til andre organer. Melanom fikk sitt navn fra cellene som gjør melanin. Disse er de cellene som gir huden dets pigment. Denne typen kreft kan også vises hvor som helst på kroppen, men det er mer sannsynlig å dukke opp på overkroppen eller ansiktet. Melanom er sjelden, men det er en av de mest alvorlige sykdommer.

Skin Cancer

Hudkreft kommer i mange forskjellige former. Basal celle og plateepitelkreft er to av de vanligste typene hudkreft. Nivået av alvorligheten avhenger av hvor dypt kreften er i huden. Denne type kreft kan forårsake hurtige forandringer i huden. Kreften kan se ut som en gul-svart skjellende lesjon eller en rød klynge som hevet muldvarp.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for melanom og hudkreft er svært like. Lys-eyed, lyshudet mennesker er mest utsatt for begge typer kreft. Folk som tilbringer for mye tid i solen og folk som har en familiehistorie med hudkreft er svært høy risiko.

Symptomer

Enhver type unormal vekst eller mol- på huden kan være hudkreft. Dette kan være i forskjellige former. For eksempel kan en merkelig føflekk eller rød lapp være hudkreft. Hudkreft kan også være brun med skjellende flekker. I utgangspunktet bør noen vekst eller lesjon på huden som ser mistenkelig bli sjekket ut av lege.

Forebygging

For det meste, kan hudkreft av hvilken som helst type forebygges. Unngå solen i de varmeste timene på dagen, som er fra kl 10 og 15:00 Beskytt deg mot solen ved å bruke SPF 30 eller høyere solfaktor hver eneste dag. Se en hudlege på en jevnlig basis for å ha huden din sjekket.