Digidexo.com

Hvordan behandle senebetennelse Med Kortison

Hvordan behandle senebetennelse Med Kortison


Senebetennelse er betennelse i sener, den strukturelle vevet som forbinder bein og muskler i kroppen din. Når sene oppstår, gjør senen s inflammasjon vanligvis det smertefullt å utføre kroppsbevegelser på grunn av trekking på musklene. Legen din kan behandle din senebetennelse med kortison skudd og kremer for å lindre smerte og redusere betennelse i sener.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din om bruk av kortison skudd for å behandle senebetennelse. For visse typer av senebetennelse, kan kortison bli injisert inn i den delen av kroppen som er vondt å bidra til å redusere betennelse i de områder som omgir det. Ikke alle typer av senebetennelse er behandlet med kortison grunn av den potensielle komplikasjoner ved å briste under prosedyren sener, senebetennelse relatert til blant annet akilleshælen.

Bruk kortison kremer og lotions for å behandle mindre alvorlige tilfeller av senebetennelse. I mange tilfeller, over-the-counter kortison kremer og lotions kan bidra til å redusere mindre smerte og betennelse forbundet med senebetennelse forårsaket av rutine forstuinger og trekking av musklene i forbindelse med trening.

Hvil så mye som mulig mens du bruker kortison for å behandle senebetennelse. Fordi sene er ofte forårsaket av trening og sportsskader, er det viktig å unngå disse aktivitetene for en lengre tidsperiode for å tillate at senen til fullstendig leget og unngå ytterligere skade. Bruk en ispose og over-the-counter smertestillende medikamenter i kombinasjon med kortison behandlinger for å lindre smerter i løpet av denne hvileperioden.

Lær om de potensielt skadelige bivirkninger av å bruke kortison for å behandle senebetennelse. Sener som er utsatt for gjentatte injeksjoner kortison kan faktisk svekkes og til slutt briste, særlig hvis kortison injiseres direkte inn i den sene. Av denne grunn er kortison kremer generelt ansett å være sikrere, men noen ganger også mindre effektivt, enn kortison skudd for behandling av tendinitt.

Delta i fysioterapi og styrke øvelser i forbindelse med kortison behandling for å lindre symptomene på senebetennelse. Legen din kan henvise deg til en fysioterapeut for å hjelpe overvåke et spesifikt treningsprogram tilpasset for å bidra til å styrke muskler og sener som forårsaker din senebetennelse til å blusse opp. Kortison behandlinger kan faktisk være nyttig for å redusere noe av betennelser og smerter som kan være forårsaket av disse øvelsene også.

undersøke den underliggende årsaken til senebetennelse for å forbedre effektiviteten av kortison behandling. I mange tilfeller, overforbruk eller feilaktig trening teknikker knyttet til en bestemt muskelgruppe resultat i senebetennelse. Unnlatelse av å rette disse feilene ved hjelp av legen din og en fysisk gruppen vil redusere sannsynligheten for at Kortison vil være effektiv i behandling av din senebetennelse.

Tips og advarsler

  • Konsultere legen din dersom dine symptomer på senebetennelse ikke gå bort til tross for behandling med kortison. Noen sene problemer kan kreve kirurgi.