Digidexo.com

Effekten av korsrygg stenose på graviditet

Effekten av korsrygg stenose på graviditet


Korsrygg stenose, en ødeleggende tilstanden som følge av innsnevring av spinal hulrom, forårsaker smerte og svakhet i nedre ekstremiteter og rygg. Mens oftest forårsaket av alder og overdreven påkjenninger på baksiden, kan lumbal stenose oppstår for første gang eller forverres under graviditet på grunn av graviditet er ekstra krav til ryggraden. Mens ryggsmerter er en vanlig klage i svangerskapet, kan de forverret symptomene på lumbar stenose komplisere en ellers sunn graviditet.

Beskrivelse

Lumbal stenose oppstår når korsryggen er spinalkanalen blir innsnevret fra skade eller leddgikt. Ryggmarg og nerver som går gjennom kanalen er komprimert av innsnevret kanalen, noe som resulterer i smerter i korsryggen og beina. Graviditet legger stress til ryggsøylen på grunn av en skiftende tyngdepunkt og utgivelsen av relaxin, en graviditet hormon som løsner leddene, selv i korsryggen av ryggraden.

Tegn og symptomer

Smerte er den vanligste tegnet av lumbar stenose i svangerskapet. Mens ryggsmerter er en felles klage av gravide kvinner, smerten fra lumbar stenose går utover den vanlige graviditetssmerter og ofte er ledsaget av smerter i baken eller ben. I tillegg kan gravide kvinner som lider av lumbal stenose i svangerskapet rapporterer følelser av nummenhet og kribling i bena og føttene. Smerten av lumbar stenose er ofte dempet av visse kroppsposisjoner som lener seg fremover eller sitte ned. I sjeldne tilfeller kan lumbal stenose forårsake bladder- og tarm-kontroll problemer.

Diagnose

Hvis din omsorg leverandøren mistenker at din graviditet ryggsmerter kan være lumbal stenose, kan hun henvise deg til en ortoped på høring. En lege vil vanligvis bruker magnetic resonance imaging (MRI) eller en beregnet aksial tomografi (CAT) scan for å avgjøre om du lider av lumbar stenose. Men begge disse skanninger vanligvis utsettes til du ikke lenger er gravid. Legen din kan ha behov for å planlegge dine tester for lumbal stenose etter at du har levert din baby.

Effekter på graviditet

Lumbal stenose kan ha en ødeleggende effekt for gravide. På grunn av smerter, nummenhet og svakhet i ryggen og bena, kan gravide kvinner være ute av stand til å engasjere seg i dagliglivets aktiviteter eller utøvelse anbefalt av de fleste helsepersonell. Faktisk, selv de øvelsene anbefales å lindre ryggsmerter kan være for stressende for en kvinne som lider av lumbar stenose. Under fødselen, kan kvinner som har lumbar stenose være ute av stand til å bruke bevegelsesfrihet for å lindre veer.

Behandling

Legen din kan foreslå en lagdelt tilnærming til behandling av lumbal stenose under svangerskapet. Først mange leger kan anbefale trening og fysioterapi som en måte å forbedre spekter av bevegelser og generell helse. Leger også kan anbefale medisiner, som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) og paracetamol, for å lindre smerter og betennelser. Vær sikker på at narkotika ikke er kontraindisert i svangerskapet. I sjeldne tilfeller, er kirurgi nødvendig for å løse lumbal stenose, selv om dette vil trolig bli planlagt for etter at du leverer din baby.