Digidexo.com

Colon Problem Symptomer

Colon Problem Symptomer


Symptomer på kolon problemer inkluderer anal blødning, kløe, magesmerter, diaré og forstoppelse, og deres alvorlighetsgrad kan variere fra mildt ubehagelig å ekstremt alarmerende. Symptomene er tegn på kolon problemer, inkludert hemorroider, polypper, anal fissur, inflammatorisk tarmsykdom, divertikulitt eller kreft.

Anal Bleeding

Anal blødning innebærer blod oser ut av anus. Blodet er vanligvis lyse rødt, men kan noen ganger være mørk rød, og ofte kommer ut som en person har avføring. Hvis blødningen er ledsaget av smerter rundt analåpningen, er årsaken mest sannsynlig hemoroider eller en sprekk (tåre) i anus. Hvis ingen smerte er til stede rundt anus, kan blødningen være et symptom på inflammatorisk tarmsykdom eller divertikulitt (sekker langs tykktarmen).

Anal Kløe

Kløe rundt anus åpningen er vanligvis et tegn på hemoroider, som er hovne vener i endetarmen. Hemorroider er ofte ledsaget av anal blødning og smerter.

Magesmerter

Magesmerter er vanligvis et tegn på en sykdom eller infeksjon i tykktarmen. Smertefulle inflammatoriske tarmsykdommer, slik som Crohns sykdom, er vanligvis ledsaget av diaré. Magesmerter uten andre symptomer er vanligvis et tegn på diverticulitis, som er en betennelse i sekker langs kolon veggen.

Diaré

Diaré ledsaget av blod eller smerte kan være et tegn av inflammatoriske tarmsykdommer, slik som Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt. Disse symptomene kan også indikere en unormal vekst i tykktarmen, som kan være kreft eller benign.

Forstoppelse

Forstoppelse og andre tarmbevegelsesendringer er av og til en indikator på unormal vekst i tykktarmen. Disse vekster kan være godartede polypper, eller de kan være kreft.