Digidexo.com

Hva kunne heve en PSA-test nummer?

Hva kunne heve en PSA-test nummer?


Proteinet PSA, eller prostata-spesifikt antigen, er opprettet innenfor prostata av prostata celler. Den test utviklet for å asses nivåene av PSA-proteiner kalles PSA-test. PSA nivåer øker naturlig som vi blir eldre, men det er sikre og usikre nivåer. Hvis PSA nivåer er høy, er det mulighet for å ha eller utvikle kreft. Den PSA-test ikke er en kreft test. Det er flere andre grunner til at en PSA-nivå kan økes.

Prostatitt

Betennelse i prostatakjertelen er også kjent som prostatitt. Prostatitt er en vanlig tilstand, og er kjent for å øke nivåene av prostata-spesifikt antigen (PSA). Bevis viser at PSA nivåer vil returnere til det normale innen seks uker, når pasienten har hatt antibiotika i to uker. Ikke lett diagnostisert, har denne tilstanden mange typer symptomer, syndromer og effekter alle med betennelse i prostata området. (Se Resources.)

Omega 6

Omega 6 fettsyrer er som de fant i maisolje og øke prostata-spesifikt antigen nivåer. Studier har også vist at omega 6 kan øke frekvensen av prostata kreft celler overføring til benmargen.

Godartet prostata utvidelse

Med symptomer på hyppig vannlating og mulig lekkasje, er godartet prostata hyperplasi (BPH), en vanlig sykdom i aldersprosessen. Prostata av en mann øker i størrelse gjennom hele livet. BPH kan føre til problemer fra fylte 40, men de fleste menn ikke begynne å ha noen problemer til de når 60 år. Det mest vanlige problem med BPH er trykket plasseres på urinrøret i prostata.

Foods

Bestemte matvarer kan øke PSA nivåer og PSA testresultater. Matvarer som rødt kjøtt, bør meieriprodukter, søtsaker og desserter unngås i bistand sunnere og lavere PSA nivåer. Matvarer med store mengder sukker og kalorier faktisk lavere stoffskifte, noe som resulterer i en høyere risiko for økning av PSA nivåer og andre helseproblemer. (Se Resources.)

Små økninger

PSA nivåer kan øke midlertidig hvis det er en urinveisinfeksjon stede, post utløsning eller med sykkel ridning. Hvis en PSA-nivået er over 4NG / ml, er det anbefalt at ytterligere undersøkelser bør gjøres for å diagnostisere hvorfor, med en medisinsk spesialist. PSA nivåer i henhold 10ng / ml er en større sjanse for mulig svulst utvinning.