Digidexo.com

Botemidler for Gas & Oppblåsthet

Gass eller oppblåsthet kan være en av de mest ubehagelige følelser. Det er mange årsaker til problemet strekker seg fra mat som spises til medisinske tilstander. Men hvis en person har dette problemet, er deres hovedanliggende å kurere det, slik at potensialet for forlegenhet er fjernet. Det finnes flere ulike måter tilstanden kan bli hjulpet.

Unngå Foods

Selvfølgelig den beste måten å kurere gass og oppblåsthet er å finne årsaken og fikse det. I de fleste tilfeller er årsaken diett. Det er visse matvarer som kan sette fordøyelsessystemet av i mennesker. Dessverre, de fleste av matvarer er ikke det samme for alle, og det er et tilfelle av prøving og feiling gjennom livet inntil matvarer er oppdaget. Når den er funnet ut, er den beste måten å hjelpe med problemet for å unngå disse typer mat. Noen matvarer som forårsaker gass i alle enkeltpersoner til et punkt er sukker og visse grønnsaker som inneholder cellulose. Meieriprodukter er også en vanlig synder.

Medisiner eller Enzymer

Med noen matvarer et stoff kan tilsettes for å bidra til å bryte ned materialet som forårsaker gassen. Melk er et eksempel på dette. Melk forårsaker intestinale problemer for mange på grunn av laktoseintoleranse, men enzymer slik som de i Lactobacillus-Aid produkter kan tilsettes til melken eller forbrukes like før drikking det for å hjelpe til å bryte ned laktose. Dette vil holde gassen dannes i legemet. Noen medisiner kan tas før å spise visse matvarer for å holde oppblåsthet ned, og andre kan kjøpes for å redusere tilstanden og lindre oppblåst følelse etter at den oppstår. Hvis tatt etter, tar det vanligvis ca en halv time å få effekt.

Sykdom

Noen ganger er årsaken til gassen er en sykdom slik som cøliaki. Hvis dette er tilfelle, blir en bestemt bestanddel som forårsaker en forverring av sykdommen, og dette er årsaken til gassdannelse og mavesmerter. Med cøliaki årsaken er gluten, og den eneste måten å forhindre det er å unngå alle produkter med gluten i dem. Dette er en ekstrem endring av diett som påvirker resten av en persons liv, og ettersom sykdommen ikke kan helbredes, er avgjørende dietten endring.

Kirurgi

En blokkering i tarmen kan føre til oppblåsthet og økt gass. Hvis dette er problemet, da en operasjon er nødvendig for å løse problemet. Det er ingen annen måte å rette den.

Lying Down

Ett middel som noen ganger fungerer uten medisinering er for en person å legge seg ned på magen hans for omtrent en halv time. Dette hjelper noen ganger virke luftboblene ut av systemet ved å tvinge dem inn i en annen posisjon.