Digidexo.com

Symptomer på Aspergers i Teens

Aspergers syndrom er en utviklingsforstyrrelse som gjør det vanskelig å samhandle i sosiale situasjoner. Aspergers kan være nært knyttet til å ha trekk av autisme, og det er ikke noe du kan vokse. Aspergers er en sjelden lidelse og kun effekt om tre av 10.000 mennesker. Tenåringer med Asperger kan ha klassiske symptomer på sykdommen, og sannsynligvis har utstilt dem siden barndommen.

Betydning

Aspergers ikke er en lidelse som skjer over natten. Nesten helt sikkert, hvis en tenåring viser trekk av denne ordren, gjorde han det da han var et lite barn, så vel. Aspergers er ikke noe som vil forsvinne med tiden. Det er en livslang sykdom. Men gjennom forståelse av sine egne styrker og begrensninger, kan en person med Aspergers kommer til å kontrollere sine følelser.

Mangel på sosiale ferdigheter

Tenåringer med Asperger vil ofte ha intens sosial angst. Dette er fordi de er ofte ute av stand til å lese sosiale signaler og gå med "flyt" av ting. Det er vanskelig for dem å forholde seg med andre mennesker. De foretrekker ofte rutiner og ikke liker forandring. Ensidige samtaler er også svært vanlig. De fleste snakker mye om deres favoritt interesser.

Suksess med Aspergers

På skolen, tenåringer med Aspergers ofte utmerke seg på grunn av å være svært detaljorientert. De er fokusert og mål-drevet. Mange tenåringer med Aspergers er veldig ærlig, noen ganger til det punktet av uhøflighet. Selv tenåringer med Aspergers ikke kan ha mange venner på grunn av ekstrem sosial angst, er det mulig for dem å ha nære relasjoner med andre i hele sitt liv.

Tidlige tegn

Du har kanskje lagt merke til når din tenåring var yngre, kan han ha hatt forsinket motorisk utvikling. En annen stikkordet er økt følsomhet og lett å bli overstimulert av høye lyder, smaker og skarpt lys. Han kan også ha en vanskelig tur eller snakket raskt eller ekstremt sakte.

Advarsel

Hvis du mistenker at din tenåring lider av Aspergers eller du merker en forskjell i hennes personlighet, sjekk med henne barnelege. Siden tenåring kan føles vanskelig eller malplassert, er det lett for henne å gå inn i en depresjon eller erfaring ekstrem angst. Hvis barnet ditt virker deprimert, ikke nøl med å søke hjelp.