Digidexo.com

Hvordan diagnostisere en rød, kløende hudutslett

Hvis du lider av en rød, kløende hudutslett, må du finne ut om det er forårsaket av et virus, infeksjon i huden eller en allergisk reaksjon på noen patogen før du bestemmer deg for hvordan du skal behandle tilstanden. Sørg for å varsle legen din dersom symptomene dine ikke bedres innen fem dager, eller hvis du utvikler andre symptomer sammen med dermatologiske seg. Mens utslett kan føre til forbigående ubehag, kan noen utslett være tegn på en mer alvorlig sykdom som vil kreve medisinsk intervensjon.

Elveblest

Elveblest er kløende røde nupper som dannes i mønstre, vare en kort periode av tid og er vanligvis plassert i et bestemt område av kroppen, i stedet for alle over huden. Elveblest kan være forårsaket av en rekke irritanter eller betingelser, inkludert klær, vaskemiddel, såpe, insektsbitt, eller som en manifestasjon av nervøsitet. De kan være svært liten - omtrent på størrelse med en blyant viskelær - eller veldig store, og de kan kombinere med andre elveblest å danne kløende eller skjellende plakk på huden. Vanligvis, elveblest bare vare en dag eller to, og deretter forsvinner ubehandlet. De blir antatt å være forårsaket av et overskudd av frigjøring av histamin i blodet. Over-the-counter kremer er vanligvis tilstrekkelig til å behandle ubehag av akutte elveblest.

Infeksjon

Hudinfeksjoner eller andre infeksjoner i kroppen, kan føre til rød, kløe eller hovne områder på huden. Et eksempel på en hud-infeksjon er ringorm, som er forårsaket av et sopp og etterlater smultring-formet kløende flekker med en gulaktig, usammenhengende senter på huden. Fotsopp er en annen type hud infeksjon forårsaket av en sopp. Det fører til skalering, kløe og røde eller hvite flekker mellom tærne. Infeksjoner i huden er vanligvis behandles med antibiotika eller anti-sopp krem ​​foreskrevet av en hudlege eller kjøpes over-the-counter på et apotek. I motsetning til viral hudsykdommer, de er vanligvis plassert i ett eller to områder på kroppen, i stedet for hele.

Eksem

Eksem er preget av store, kløende og flassende områder av plakk eller tørr hud som kan bli smittet og skjemmende når riper. Det er antatt å være forårsaket av en følsomhet for miljøforurensninger, slik som kjemikalier eller enzymer i næringsmidler og rengjøringsprodukter. Mens det er ingen kur for eksem, kan det behandles med aktuell steroid kremer som bidrar til å lindre ubehaget og helbrede huden. Holde huden fuktig vil også bidra til å hemme utbrudd av eksem.

Vannkopper

Vannkopper er små, røde, kløende hevet flekker over hele kroppen og er forårsaket av svært smittsom varicella-roster virus. Hver flekk inneholder vanligvis en liten prikk av puss, kjent som en "duggdråpe", og kan skalere over med en tørr, gul lapp etter noen dager på infeksjon. Mens uvanlig i USA, på grunn av obligatoriske vaksinasjoner for barn i skolealder, har vannkopper nylig blitt mer utbredt og kan enkelt spres fra person til person. Det er mulig for en vaksinert person å ha et utbrudd av vannkopper eller helvetesild, en annen hud tilstand forårsaket av varicella virus som oppstår hos personer som allerede har hatt vannkopper.

Helvetesild

Helvetesild oppstår hos personer som allerede har hatt en episode av vannkopper i sin levetid. Den er forårsaket av varicella-virus roster, og er karakterisert ved en lysfølsomhet, hodepine og tingly, kløende utslett som utvikles i dermatom - et område av huden som er koblet til sensoriske fibre fra ryggsøylen. Etter en periode av dager, utvikler utslett inn i store, smertefulle plaketter som oser pus, skalere over og danne en skorpe før de til slutt gro i løpet av noen uker. Tilstanden kan føre til alvorlig eller mild arrdannelse i huden, og kan gå tilbake på et senere tidspunkt.

Skabb

En skabb utslett er forårsaket av en midd som Burrows under huden. Det er preget av røde nupper, vanligvis rundt håndleddet, linning området eller i mellom fingrene eller tær. Utslettet er lokalisert, varer opptil en måned, og vil svare på reseptbelagte medisiner for å drepe midd.

Poison Ivy

Poison Ivy er en vanlig utslett som oppstår når en person som er følsomme for giften eik, eføy eller Sumac kommer i kontakt med de uakseptable plante harpiks. Det er preget av røde, ekstremt kløende blemmer som oppstår i områder utsatt for plantene, og er behandlet med over-the-counter eller reseptbelagte aktuell steroid kremer.

Pityriasis rosea

Denne uvanlige utseende, kløende utslett oppstår på stammen og starter med en enkel oval eller rund lesjon, som sprer seg langs huden linjer i begge retninger, og kan ende opp i ansiktet, armene, halsen og hendene. Det kan vare i opptil åtte uker. Det er ingen kjent årsak for pityriasis rosea, men det er tenkt å bli innledet av en akutt infeksjon som kan gi symptomer på hodepine, feber og sår hals.