Digidexo.com

Massasje for Piriformis syndrom

Piriformis er en muskel i gluteal-komponenten av den nedre lem. Piriformis syndrom er en nevromuskulær sykdom, som forekommer når isjiasnerven --- en nerve som går langs piriformis muskelen --- er komprimert eller irritert av piriformis muskelen. Dette resulterer i smerter, nummenhet og prikking i setet og langs grensen til isjiasnerven. Heldigvis har flere massasjeteknikker blitt rapportert å redusere smerte og øke muskel fleksibilitet.

Massasjeteknikker

Mange leger mener massasje terapi er det beste middel for pasienter som lider av piriformis syndrom. Besøker en spesialisert massasje terapeut er avgjørende i å oppleve lindring fra tilstanden, som spesialisten vil være kjent med et bredt spekter av teknikker. En teknikk som kalles nevromuskulær terapi eller Trigger Point Therapy, hjelpemidler i å eliminere myofascielle triggerpunkter i piriformis muskelen. Den massasje terapeut kan også ansette Dype vev massasje teknikker eller Myofasciell Slipp teknikker, som begge bistår i å skille piriformis muskel fra omkringliggende vev. Muscle Energy Techniques også bidra til å forsiktig forlenge piriformis muskelen.

Support

I en 2006 eksperiment presentert av American Massage Therapy Association, fikk pasientene 90-minutters massasje 10 ganger i uken. Massasjer brukes dypt vev teknikker samt propriosepsjon nevromuskulær fasilitering (PNF), Feldenkrais-metoden av bevissthet gjennom bevegelse øvelser (ATM), posisjons utgivelsen terapi (PRT) strekker, Kripalu yoga og myofascial arbeid. I tillegg er de massasje spesialister fokusert på smerte sentrert i musklene i nedre del av ryggen, så vel som den bakre og fremre av benene. Konklusjonene rapportert at disse vanlige massasje økter sterkt redusert smerte hos pasientene, forsterket i deres psykiske velvære og minimerte symptomer.

Post-Massage At-Home Care:

Pasienter som får massasje terapi for piriformis syndrom kan ytterligere redusere muskelsmerter ved å følge en streng at-home omsorg diett. Pasienter bør gjelde is og varme på utsiden av muskelen. Ice kan bidra til å redusere utbruddet av smerte etter å ha fullført en anstrengende aktivitet, mens varme kan bidra til å varme opp musklene og øke fleksibiliteten. Tilpassede sko kan også bidra til å hindre skader fra tilbakevendende. Korreksjon av holdning kan også bidra til å redusere bruken av piriformis muskel mens slik at muskelen til å slappe av og helbrede mellom massasje avtaler.

Andre holistiske behandlinger:

I tillegg til massasje, mange leger anbefaler at-home fysioterapi, inkludert strekke teknikker og stillinger som reduserer belastningen på piriformis og styrke kjernemuskulaturen, inkludert mage og rygg. Leger anbefaler også å unngå anstrengende aktivitet, inkludert sykling og kjører. Blåbær, ingefær og gurkemeie har også vist anti-inflammatorisk egenskaper som reduserer leddsmerter hos pasienter som lider av revmatoid artritt.

Expert Insight:

Over femten prosent av befolkningen har en isjiasnerven som passerer gjennom piriformis muskelen i stedet for under. Nyere studier har konkludert med at disse pasientene har en større sjanse for å utvikle piriformis syndrom, men vanlige massasje økter kan bistå i å redusere hyppigheten av å utvikle piriformis syndrom. Unnlatelse av å behandle piriformis syndrom kan føre til en stopper internus muskelskader, så det er viktig å rapportere alle tilfeller av utstrålende smerter nedover baksiden av beinet til en lege umiddelbart.