Digidexo.com

Hook Worms i Humans

Hook Worms i Humans


Hookworms er den nest vanligste typen parasittiske nematode hos mennesker, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Ulike arter av hakeorm som infiserer mennesker er funnet rundt om i verden med flest tilfeller av infeksjon oppstår i varme og fuktige klima.

CDC rapporterer at det i 2002 ble nesten 1,3 milliarder mennesker rundt om i verden infisert med hakeorm.

Arter

Hakeorm infiserer mennesker inkluderer artene Ancylostoma Duodenale og Nectar americanus. Det finnes også arter av hakeorm som påvirker dyr som kan smitte mennesker samt visse arter av hakeorm som kan trenge gjennom menneskelig hud, men går ikke lenger i å forårsake sykdom.

Transmission

Hakeorm egg er funnet i jorda der de klekkes til larver som har evnen til å trenge gjennom menneskelig hud. Infeksjonen skjer hos mennesker, oftest, ved å gå barbent på infisert jord. Imidlertid kan infeksjonen også skje ved inntak av larvene når hendene eller maten er forurenset med infisert jord.

Zoonotiske

Hookworms er vanlig hos hunder og katter, spesielt valper og kattunger. Den nematode kan overføres til mennesker, særlig barn, gjennom inntak av forurenset jord eller gjennomtrengning av huden. For å hindre zoonotisk smitte av hakeorm, kjæledyr bør bli de-ormekur med jevne mellomrom.

Livsløps

Livssyklusen hookworm begynner i tarmen der den voksne kvinnelige hookworm produserer tusenvis av egg som er gått fra kroppen i avføringen. I jord, eggene klekkes til larver og larvene trenge gjennom huden. Derfra larvene for til lungene, går inn i luftveiene, og deretter til munnen. De er svelget og reise til tynntarmen. I tynntarmen, larvene utvikle seg til ormer som er omtrent en halv tomme lang. De feste seg til tarmveggen og mate på vertens blod.

Symptomer

Vanlige symptomer på en hookworm infeksjon er diaré og magesmerter. Det kan være kløe og utslett på stedet der hookworm inn gjennom huden. Symptomer på hakeorm infeksjon kan også omfatte jernmangelanemi, som skyldes tap av blod hvor voksne ormer er festet til tarmen. Cardiac, lunge gastrointestinal, ernærings og metabolske symptomer kan også være til stede der det er alvorlig infeksjon eller hos spedbarn, eldre eller de med nedsatt immunforsvar.

Diagnose

Å diagnostisere en hookworm infeksjon, er nødvendig mikroskopisk identifikasjon av eggene i en avføringsprøve. Denne metoden for diagnose, imidlertid ikke bestemme hvilke arter av hakeorm infiserer pasienten.

Behandling

Behandling av en hookworm infeksjon er vanligvis med medisiner albendazole, mebendazole eller pyrantel pamoate.