Digidexo.com

Om Back Hair

Om Back Hair


Tilbake hår er en bekymring for noen individer, som kanskje lurer på hva som forårsaker den til å vokse i første omgang. Uavhengig av årsakene til tilbake hårvekst, er det mange metoder for behandling eller fjerning, enten midlertidig eller permanent, bør det bli en plage eller kilde til personlig forlegenhet.

Årsaker til Back Hair

Overdreven hår ellers kjent som hypertrikose, særlig på ryggen, kan ha mange årsaker. Disse årsakene kan være arvelig eller være forårsaket av noe mer alvorlig som en underliggende medisinsk tilstand som kan kreve behandling med medisiner eller med kirurgi. Det er nødvendig å vurdere mulige årsaker til overdreven håret før du bestemmer hvorvidt det er et problem som krever ytterligere oppmerksomhet og / eller avgjøre om en metode for å behandle årsaken til eller fjerne mye hår.

Blant årsakene til overdreven tilbake hår er en tilstand som kalles hirsutisme, som er definert av American Heritage Medical Dictionary som tilstedeværelsen av overdreven kropps og skjegget, spesielt hos kvinner. Det finnes to typer av hirsutisme. Idiopatisk hirsutisme er generelt arvet og kvinnen er vanligvis sunt med normal menstruasjon og hormonnivåer. Den sekundære formen for hirsutisme kunne være forårsaket av noen av de følgende grunner: tumorer eller uregelmessigheter i eggstokkene, hypofyse og / eller binyrene; bruk av mannlige hormoner; og insulin-relatert faktorer slik som fedme.

Overdreven tilbake hår kan være en kilde til forlegenhet; spesielt for kvinner.

Medisinsk behandling av underliggende forholdene for overdreven Tilbake Hair

Midler for å fjerne eller behandling av uønsket tilbake hår avhenge av årsaken. Dersom det fastslås at overdreven hår er et symptom på et større medisinsk problem, ofte behandling av den medisinske tilstanden vil avta hårvekst. Dreven hormoner som kan forårsake hårvekst introdusert ved hjelp av behandling for andre medisinske tilstander med testosteron eller bruk av narkotika som minoxidil eller steroider kan korrigeres ved å stoppe eller endre dosering av legemidler. Dreven hormoner produsert av ens egen kropp som kan påvirke androgen hårvekst inkludert tilbake hår kan justeres ved å ta medisiner som p-piller, kvinnelige hormoner eller mannlige hormondempende midler. Fjerning av eller krymper svulster kan sette kroppen på riktig bane til normal hormonproduksjon. Behandling av diabetes relatert til fedme kan også forbedre insulinnivået, som også kan påvirke tilstanden.

Midlertidige metoder for å fjerne håret tilbake

Tilbake hår kan fjernes ved en rekke metoder, inkludert voksing, barbering, skjæring, pinsetter, sugaring, gjenging, og bruk av kjemiske hårfjerningsmidler som oppløser håret. Det er også sliping og eksfolierende enheter som gnis håret av huden. Alle disse fremgangsmåter gir kortvarig fjerning av hår tilbake.

Lengre sikt eller permanent fjerning av håret tilbake

Laser og IPL-lys terapi gi den lengste nytte av uønsket hår. Vanligvis opp til seks behandlinger er nødvendig som håret vokser i tre faser. Det er best å fjerne hår under anagen (vekst) fase når håret pigment har en tendens til å være mørkest. Jo mørkere pigmentert hår er mer utsatt for ødeleggelse med laserbehandling, fordi laserlyset er absorbert inn i mørkere pigmentert hår og skaper varme som ødelegger håret, og håret matrise pæren på basis av follikkelen. Ikke alle hårfollikler er i den anagene fase ved den samme tid som er grunnen til at mange behandlinger er noen ganger nødvendig. Når en hårsekken er ødelagt, vil håret ikke vokser ut igjen, så det er et spørsmål om å behandle hver hårsekken under anagenfasen når det er mest sannsynlig å bli ødelagt. Laser og IPL-lys terapi fungerer ikke på lyse eller grå hår.

Historiske og religiøse betydningen av hårfjerning og sosiale normer

Hår og dens popularitet eller upopularitet på visse områder av kroppen, selv i hodet, har flyttet inn og ut av mote gjennom historien. Ulike religioner holder hellig hår på deler av kroppen, mens andre påminne den. Fjerning av alt håret er fortsatt et middel for lus i enkelte land og tenkte å være ren og sunn. Samfunn, kulturer og klasser har alle hatt sitt å si om hva som er en akseptabel mengde hår på hodet og kroppen. For mange mennesker overflødig hår eller mangel på hår på deler av kroppen kan være en kilde til frustrasjon og til og med lav selvfølelse. Hår eller mangel på det kan selv gjøre en sosial eller politisk erklæring.