Digidexo.com

Hva er Human Addison sykdom?

Addisons sykdom er en human adrenal eller hormonelle lidelser som resulterer i kjertlene ikke produserer nok hormoner. Addisons sykdom forårsaker binyrene til å være skadet og ute av stand til å produsere hormonet kortisol og adolsterone.

Hormoner

Kortisol påvirker nesten alle organer og vev i kroppen og er viktig for kroppens stressrespons. Kortisol kan bidra til å opprettholde blodtrykk, hjerte-funksjon, immunsystemet, blodsukkeret, og metabolisme. Adolsterone produseres av binyrene, og opprettholder blodtrykket, så vel som natrium-og vann i kroppen. Adolsterone hjelper nyrene beholder natrium og skille kalium, som nyrer endrer blodvolumet og trykk.

Symptomer

Symptomer på Addisons eller binyrebarkinsuffisiens er tretthet, muskelsvakhet, vekttap, og endringer i appetitt. Andre symptomer er kvalme, diaré, oppkast, endringer i blodtrykk, irritabilitet, depresjon, cravings, lavt blodsukkernivå, svetting, menstruasjon og hodepine.

Årsaker

Addisons sykdom er ofte forårsaket av autoimmune lidelser og ødeleggelse av binyrebarken av immunsystemet. Tuberkulose er en infeksjon som ødelegger binyrene. Andre årsaker til Addisons omfatter kroniske soppinfeksjoner, kreft celler, protein oppbygging, kirurgisk fjerning av binyrer, AIDS, genetiske defekter, og blødninger i binyrene.

Diagnose

Binyreinsuffisiens kan være vanskelig å diagnostisere, og er bekreftet gjennom laboratorietester. Disse testene bestemme nivåer av kortisol i kroppen. Røntgenbilder kan tas av binyrene og hypofysen for å se om det er en del av årsaken til Addisons sykdom.

Behandling

Behandling for Addisons innebærer å ta hormoner for å erstatte de som ikke i kroppen i tilstrekkelige mengder.