Digidexo.com

Hvordan vet jeg om du har hjerteproblemer

Hjertesykdom er en alvorlig tilstand, som, hvis venstre ukontrollert, kan være dødelig. Hjerteproblemer dekker forhold som herding eller innsnevring av arteriene, hjerteinfarkt og hjertesvikt. For å forebygge og håndtere hjerteproblemer, er det første du trenger å gjøre bli klar over dem.

Hvordan vet jeg om du har hjerteproblemer

Les opp på hjertesykdom. Hjertesykdom manifesterer seg på mange måter, fra brystsmerter til svimmelhet, og det er viktig å kjenne symptomene. Noen ganger kan folk har hjertesykdom uten å føle noen symptomer. Uansett er det viktig å forstå hva hjertesykdom handler om, hvordan det fungerer og hva som kan forårsake det.

Sjekk din familiehistorie. En av de mest pålitelige prediktorer for hjertesykdom er din familiehistorie. Tendensen til hjertesykdom kan være en genetisk egenskap, så hvis dine foreldre, onkler, søskenbarn, søsken og andre nært beslektede familiemedlemmer har hatt hjerteinfarkt, slag, vedvarende brystsmerter eller andre hjerteproblemer, kan du bli utsatt for det samme.

Evaluer din livsstil. Det er mange bidragsytere til hjertesykdom som ikke er genetisk. Røyker du? Spis høy kolesterol matvarer? Opplev vanlig stress? Gjør narkotika? Har du noen andre forhold som indirekte kan føre til skade eller stress til hjertet ditt? Svare på disse spørsmålene kan gi deg større klarhet på om du kan ha hjertesykdom eller ikke.

Evaluere tilstanden din. Noen ganger er svaret rett i kroppen din. Er du overvektig? Ofte setter overvekt overdrevent press på hjertet og sirkulasjonssystemet.

Hvis du lider av en pounding brystet eller svimmelhet, selv når du ikke bruke deg selv, de er andre tegn på hjertesykdom. Hvis du har konsekvent høyt blodtrykk, som kan være en indikator på at noe alvorlig skjer med hjertet. Hvis du finner deg selv ofte svekket og trøtt, som kan være et tegn på hjertesykdom.

Den største indikator på alvorlig hjertesykdom - et hjerteinfarkt - er et knusende brystsmerter. Smerter som stråler ut fra brystet til høyre eller venstre side (mest typisk venstre) kan også være en indikator på en alvorlig tilstand, som er nummenhet, kaldsvetting, prikking og plutselig tretthet.

kontakte lege. Bevæpnet med informasjon om familien din historie, din livsstil og mulige symptomer, vil legen være i stand til å diagnostisere ditt hjerte tilstand og mottakelighet for hjertesykdom. Han kan bestille en stresstest for å overvåke hjertets aktivitet under fysisk aktivitet, som å gå på en tredemølle.

Hint

  • Hold oppmerksom på mulige symptomer du måtte ha. Noen ganger symptomene er så liten eller rask som du kanskje ikke legger merke til, men hvis de skjer ofte nok, kan det være en underliggende tilstand.
  • Hvis du mistenker at du kan være å ha et hjerteinfarkt, ringe 911 umiddelbart; ikke bry ringer legen din. Jo før du får medisinsk hjelp, jo større er sjansene for å overleve.