Digidexo.com

Health Promotion i koronar hjertesykdom

Koronar hjertesykdom, også kalt koronarsykdom, er en alvorlig hjertesykdom. Koronararteriene bære næringsstoffer, blod og oksygen til hjertet, slik at skade hemmer blodstrømmen, noe som fører til alvorlige hjerteproblemer som hjerteinfarkt. Heldigvis kan sunne livsstilsvalg forbedre og med forhindre denne tilstanden.

Administrerende andre helseplager

Visse helseproblemer sette deg i fare og sammensatte problemene med koronarsykdom; håndtere disse problemene vil forbedre den generelle helsen. Det viktigste er å opprettholde normalt blodtrykk og kolesterol og holde blodsukkeret under kontroll for diabetikere.

Trening og vektkontroll

Opprettholde en sunn vekt og får regelmessig mosjon kan redusere risikofaktorer for koronar hjertesykdom. Ideelt sett bør du trene i 30 til 60 minutter flere dager i uken, men ikke starte et program uten å snakke med legen din først, ifølge Mayo Clinic. Du må spesielt vurdere vekttap hvis midjen måler over 40 inches for en mann og 35 for en kvinne.

Hjerte sunt kosthold

Plakk fra høy-fett, høyt kolesterol matvarer er den viktigste årsaken til arterie skader. Du må kutte ned på inntaket av disse matvarene. Spis mye frisk frukt og grønnsaker og en eller to porsjoner fisk hver uke. Sikt på 20 til 35 gram fiber daglig.

Stress Reduction

Stress kan øke blodtrykket og øke risikoen for hjerteinfarkt; Mayo Clinic anbefaler stress-reduksjon teknikker som muskelavslapping og dyp pust.

Quit Smoking

Tobakk innsnevrer blodårene og øker risikoen for hjerteinfarkt. Snakk med legen din om røykeslutt programmer hvis du ikke kan slutte på egen hånd.