Digidexo.com

Fedme og koronar hjertesykdom

Fedme og koronar hjertesykdom


Den moderne amerikansk livsstil er en som dreier seg om mat, uten mye fysisk aktivitet for å forbrenne kalorier forbrukes. På grunn av dette, er over 31 prosent av befolkningen regnes som klinisk overvektige. Hvis du faller i denne kategorien, du står overfor en alvorlig helserisiko. Tallrike studier publisert av American Heart Association har vist at fedme er en stor risikofaktor for koronar hjertesykdom, en av de viktigste årsakene til dødelig hjerteinfarkt i USA.

Forståelse Fedme

Fedme er en tilstand der en person har store mengder kroppsfett. Vitenskapelig sett, fedme er definert som en kroppsmasseindeks (BMI) måling av som er større enn 30. Det er et mål for det totale kroppsfett på en person, ikke bare antall pounds han eller hun veier. Å være overvektig øker en persons risiko for mange alvorlige helsemessige forhold, inkludert koronar hjertesykdom, diabetes, høyt blodtrykk, kreft, hjerneslag, søvnapné og slitasjegikt.

Forstå Coronary Heart Disease

Koronar hjertesykdom, den mest vanlige hjertetilstand, oppstår når arteriene tar oksygenrikt blod fra lungene til hjertet blir herdet og smalere på grunn av plakk. Plakk er laget av kolesterol som finnes i blodet. Når utilstrekkelig blod strømmer til hjertet, kan det føre til smerter i brystet og til slutt et hjerteinfarkt. Hvis venstre ubehandlet, kan koronar hjertesykdom svekke hjertemuskelen ved å rane den av oksygen, noe som kan føre til total hjertesvikt.

Fedme og hjertesykdom risiko

The American Heart Association gjenkjenner fedme som en av de viktigste risikofaktorer for koronar hjertesykdom, en ledende årsak til hjerteinfarkt. Ifølge Framingham Heart Study, øker fedme en persons risiko for hjertesvikt av koronar hjertesykdom med 104 prosent. Dette er fordi fedme øker kolesterolet og triglyserid nivåer, noe som fører til mer plakk i arteriene. Også overvektige personer har mindre HDL kolesterol, det "gode" kolesterolet som bekjemper plakk, enn individer av en akseptabel pris. Fedme øker blodtrykket og kan føre til diabetes. Tilstedeværelsen av diabetes øker også risikoen for koronar hjertesykdom.

Behandling for fedme

Vektige pasienter som også arbeider med koronar hjertesykdom krever en kombinasjon av en begrenset diett og øket fysisk aktivitet. Tar inn færre kalorier enn det som er brent gjennom trening er nøkkelen til å miste kroppsfett. For personer med alvorlig fedme, som er en BMI på 35 eller høyere, sier American Heart Association at vekttap kirurgi er et alternativ, men bare når andre forhold, som koronar hjertesykdom, er til stede. For pasienter med en BMI på mer enn 40, er vekttap kirurgi behandling av valget i henhold til AHA.

Små endringer

Til overvektige personer, å miste vekt ser ut som en vanskelig oppgave, men små endringer i livsstil kan hjelpe. I en studie publisert av Pediatrics Magazine i 2007, fant forskerne at bare kutte 100 kalorier om dagen og økende aktivitetsnivå innen 2000 skritt hver dag, kunne familier virker sammen og senker BMI nivåer. Ifølge National Library of Medicine, mister bare fem til ti prosent av kroppsvekten kan forsinke eller hindre utbruddet av fedme-utløst sykdommer, inkludert koronar hjertesykdom.

Barndom fedme og hjerteproblemer

Dessverre, fedme og koronar hjertesykdom er begynt å påvirke barn og tenåringer. I 2005 anslo American Heart Association at nesten 10 millioner barn i alderen 6 og 19 ble ansett som overvektig. Barn som er overvektig har ofte skade arterien, en forløper til koronar hjertesykdom. Siden koronar hjertesykdom er progressiv, forventer AHA forskerne overvektige barn å ha enda kortere lifespans enn overvektige voksne, med mindre noe blir gjort for å bekjempe barndommen fedme.