Digidexo.com

Stoffer som finnes i Peanut Butter

Stoffer som finnes i Peanut Butter


Det er mer i peanøttsmør enn det som er oppført i ingrediensene. Det er viktig å vite ingrediensene i maten du spiser, men det er like viktig å være klar over stoffer og ernæringsmessige elementene som utgjør den enkelte ingrediens. Å vite hva som er i peanøttsmør kan hjelpe deg å avgjøre hvor mye peanøttsmør å inkludere i kostholdet ditt.

Ingredienser

Ulike typer og merker av peanøttsmør har forskjellige ingredienser. Den grunnleggende ingrediens i alle typer peanøttsmør er bakke ristede peanøtter. "Alle naturlige" peanøttsmør er sammensatt utelukkende av stekt peanøtter, men mange typer av peanøttsmør legge til andre bestanddeler som salt, sukker, maissirup, dextrose, vegetabilske oljer, stabilisatorer og additiver. Uten stabilisatorer og additiver, oljen i peanøttsmør skiller fra den faste masse.

Fytokjemikalier

Fytokjemikalier er antioksidanter som finnes naturlig i peanøtter. De gir deg utallige helsemessige fordeler, og, i likhet med andre antioksidanter, kan bidra til å redusere risikoen for både hjertesykdom og kreft. Resveratrol er den mest kjente av fytokjemikaliene som finnes i peanøtter og er gunstig, da det hindrer betennelser, fremmer nevrologiske helse og lang levetid, beskytter huden mot UV-stråling skader og armer kroppen mot virus. Det kan også være fordelaktig for diabetes.

P-kumarinsyre Acid

Peanøttsmør inneholder antioksidanten p-kumarinsyre. P-kumarinsyre reduserer risikoen for hjerte-og nevrodegenerative sykdommer og bekjemper frie radikaler som forårsaker stress på kroppens celler. Mens alle peanøtter inneholder p-kumarinsyre steking peanøtter øker p-kumarinsyre og generelle antioksidantnivået peanøtter. Siden peanøttsmør er laget av ristede peanøtter, stekt peanøtter i peanøttsmør inneholder et høyere nivå av p-kumarinsyre enn rå peanøtter.

Næringsstoffer

Peanøttsmør inneholder et bredt spekter av næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Peanøttsmør er en kilde for protein, fiber, jern, kalsium, magnesium, kobber og sink. Peanøttsmør som inneholder unskinned peanøtter har et høyere nivå av disse mineralene i forhold til flådd peanøtter. Peanøttsmør inneholder også vitaminer som B6 og antioksidanten vitamin E. Den fett og sukker nivå av peanøttsmør varierer i henhold til mengden av olje og sukker som inngår i ingrediensene.