Digidexo.com

Hvordan Stopp Substance Abuse

Hvordan Stopp Substance Abuse


Rusmisbruk fører vanligvis til avhengighet, som er en kronisk, progressiv sykdom. Forskere vet at rusmisbruk fysisk endrer hjernen og foreviger syklusen av avhengighet. Når folk blir avhengige av stoffer som narkotika, nikotin, koffein og alkohol, deres hjerneendringer og påvirker deres atferd. Livet snart dreier seg om bruk av vanedannende stoff. Rus blir et problem når en person som finner glede ved å bruke stoffet vet det er usunt og likevel fortsetter å misbruke stoffet uansett. Mange ganger en person kan prøve å slutte på egen hånd bare for å oppdage at avhengighet er for kraftig. Tilbakefall forekommer ofte. Selv om det er ingen kur for rusmisbruk, kan folk finne utvinning og eliminere rusmisbruk fra sine liv.

Hvordan Stopp Substance Abuse

•  Innrøm at du har et problem med rus og kan ikke slutte på egen hånd. Innrømme at du har et problem er det første skrittet mot å stoppe rusmisbruk.

Bli den aktuelle 12-trinns program. Det er 12-trinns program for nesten alle stoff-misbruk problem fra Anonyme Alkoholikere til Nikotin Anonym.

Arbeid med en terapeut for å løse underliggende psykologiske problemer du har unngått ved å delta i rusmisbruk. De fleste mennesker som misbruker stoffer prøver å unngå tidligere traumer eller unngå å anerkjenne andre typer dysfunksjonelle atferd i seg selv og andre.

Finn en sunn aktivitet som mosjon eller en hobby for å erstatte den gamle usunn atferd. Å gi opp en avhengighet skaper et vakuum, så det er viktig å finne en annen stikkontakt for å fylle tomme emosjonelle behov og fysiske abstinenssymptomer som følger stoppe rusmisbruk.

Forbedre din diett. Spis det meste grønnsaker, frukt, fiberrikt korn og lite fett protein. Folk som stopper rusmisbruk har en tendens til å få vekt. Spise bedre vil hjelpe deg å føle deg bedre.

Unngå folk og venner som fortsatt bruker stoffet du prøver å slutte. Unngå steder der du har engasjert i rusmisbruk.

opplyse deg om rus og hjelpe andre som prøver å slutte.

Hint

  • Å se en terapeut og bli gruppeterapitimer med andre som har meldt seg ut samme eller lignende fornærmende stoffet øker dine sjanser for å bli frisk.
  • Sjekk alltid med legen din dersom du mistenker at du har et rusproblem.