Digidexo.com

Forskjellen mellom Reflekterende Objektiver og polarisert

Forskjellen mellom Reflekterende Objektiver og polarisert


Briller og solbriller er solgt med en rekke linse behandlingstilbud, og terminologien kan være forvirrende. For eksempel har mange solbriller speilet, eller reflekterende, linser. Men "anti-reflekterende" behandlinger kan brukes til noen resept linse. Polariserende, en annen linse alternativet, er ofte standard på solbriller, men kan også komme med reseptbelagte briller.

Anti-Reflective Lenses

Antirefleksbelegg reduserer interne og eksterne refleksjoner. Metalloksyder brukes på begge sider av linsen, noe som resulterer i mindre reflekser og eliminere halo-effekten når brillene møtes reflektert lys. Dette reduserer gjenskinn og gjør nattkjøringen enklere. For andre mennesker, det gjør også øynene til brukeren lettere å se og gir bedre øyekontakt.

Reflekterende Lenses

Speilglass, ofte kalt reflekterende linser, har en speilet finish som gjenspeiler et bilde tilbake til betrakteren. Disse linsene kan bestilles i reseptbelagte solbriller, og dermed motta flere typer belegg, men reflekterende solbriller kan kjøpes i butikker også. Speilet behandlinger er bare kosmetisk, og kan komme i flere farger, men de skjuler øynene til brukeren og obskure øyekontakt, noe som kan ha sosiale ulemper.

Polariserte linser

Polariserte linser redusere gjenskinn fra reflektert lys ved å omdirigere vinkelen på lysstrålene på glasset. For eksempel, når lyset spretter av overflaten av vann eller en vei, lysstrålene er polarisert, eller rettet, horisontalt og treffer øyet på en måte som forårsaker blending. En polarisert linse omdirigeringer slikt lys langs en vertikal akse i stedet, motvirker gjenskinn. Polariserte linser er populær blant skiløpere og fiskere, og kan bli funnet på både reseptbelagte og ikke-reseptbelagte solbriller.

Andre Coatings

Reseptbelagte linser kommer med andre valgfrie belegg også. Termisk herdet anti-tåke belegg unngå kondens eller dugg, briller i plutselige endringer fra kald til varm luft. Ultrafiolett (UV) belegg redusere antall skadelige UV-stråler, beskytte øyne mot skade. I tillegg kan linser dra fra scratch beskyttelse belegg som reduserer den forandring som objektiver vil bli permanent skadet av slitasje.