Digidexo.com

Vitamin D 3 for Weight Loss

Vitamin D finnes i to kilder: kosthold og soleksponering. Mange plager er forbundet med vitamin D-mangel, inkludert osteoporose, muskelsvakhet, frakturer, vanlige kreftformer, autoimmune sykdommer, infeksjonssykdommer og hjerte-og karsykdommer. Vekttap og tilstrekkelig vitamin D3 inntak har også vært knyttet de siste årene.

Kosttilskudd

Eksperter er usikker på om vitamin D3 mangel er årsaken til vektøkning eller om å være overvektige får vitamin mangel. Det er derfor det anbefales at du ikke bare få ditt daglige behov, men også ha et sunt kosthold og mosjon.
The US Institute of Medicine av National Academy of Sciences anbefaler fem mikrogram (200 internasjonale enheter) per dag for alle under 50. For personer i alderen 50 til 70, Academy of Sciences anbefaler 10 mikrogram daglig (400 IE). Og folk over 70 bør få 15 mikrogram (600 IE) en dag. En kvalitet daglige vitamin kan gjøre utslaget, men du kan også supplere din diett med tran, en rik kilde til vitamin D.

Vitamin D-rik mat

Vitamin D3 er en av to former av vitamin som er viktig for mennesker (den andre er vitamin D2). En måte å sikre at du får i deg ditt daglige behov av vitamin D3 er gjennom kostholdet ditt. Matvarer som fisk, egg og befestet melk kan hjelpe i denne forbindelse.
For eksempel har laks ca 900 internasjonale enheter i en gjennomsnittlig servering. Kveite har ca 580 IU. Så 02:58 porsjoner fisk i uken vil få deg nær dine krav. Bare husk at andre matvarer, for eksempel melk (og soyamelk) er beriket med vitamin D, i tillegg. Du trenger ikke å få alle dine vitamin D fra én kilde.

Moderat soling

Selv om kroppen din skaper vitamin D, kan det ikke gjøre det alene. Menneskekroppen gjør vitamin D ved hjelp av solen ved moderat eksponering. Men dette er ikke en anbefaling av soling. Det antas at du trenger bare ca 10 minutters daglig soleksponering å oppfylle dine krav, forutsatt at det er nok sol der du bor. Så lenge du er ute og farter og ikke slått seg som en eremitt, bør du være helt fint.
Hvis du tror du ikke får ut nok, ta en 30-minutters spasertur tre til fire dager i uken. Du vil få noen sårt tiltrengte trening og soleksponering du leter etter. Solkrem anbefales fortsatt.