Digidexo.com

Stevia Vs. Sakkarin

Utbredt forbruk av hvitt sukker har blitt korrelert med stigende trender i fedme og diabetes. Som et resultat, er flere forbrukere som søker alternativer til sukker som gir en søt smak, men mangler de ekstra kaloriene og yo-yo effekt på blod-sukker nivåer. Stevia har nylig blitt omfavnet som en helt naturlig sukker erstatning, mens den første kunstige søtningsmiddel, sakkarin, er fortsatt et populært alternativ.

Origins

Stevia er en helt naturlig ekstrakt fra en slekt av urter og busker som er innfødt til Sør-og Mellom-Amerika. Sakkarin er et syntetisk stoff som tilfeldigvis ble oppdaget av forskere som arbeider med kulltjære derivater.

Historie

Stevia er relativt ny i USA. Det regnes som et supplement fordi det ikke har blitt godkjent av Food and Drug Administration for forbruk. Sakkarin er den første kunstige søtningsmiddel, og det ble kommersialisert ikke lenge etter den ble oppdaget i 1879.

Næringsinnhold

Diabetikere favorisere søtningsmidler som Stevia og sakkarin fordi de er fri for glukose og ikke krever insulin for å bli metabolisert. Fordi begge søtstoffer er fri for kalorier, de er også populære sukker erstatninger blant dieters.

Smak

Sakkarin og Stevia er 300 ganger søtere enn sukker og begge stoffene er rapportert å ha en bitter ettersmak. På grunn av deres styrke, de er kun anbefalt å bli brukt i små mengder.

Kontroverser

Selv om ingen skadelige effekter har blitt observert hos mennesker, har sakkarin lenge vært mistenkt som kreftfremkallende, siden det er kjent for å produsere kreft i laboratorierotter. Stevia har også blitt spekulert i å bidra til kreft og reproduktive problemer i både menn og kvinner. Det er ingen bevis som støtter disse påstandene.