Digidexo.com

Hvor å Test din HDL

Hvor å Test din HDL


HDL kolesterol, eller "high-density lipoprotein," er det "gode" typen kolesterol i kroppen din. Et sunt kosthold rikt på omega-3 fettsyrer og fiber pluss trening og et begrenset inntak av fet mat er nøkkelen til å opprettholde sunne HDL nivå. Leger vanligvis vise HDL nivå over 50 mg / dL (milligram per desiliter blod) for å være nødvendig for optimal helse; en blodprøve --- utføres enten hjemme eller på et legekontor --- er nødvendig for å fastslå dine HDL nivå.

Bruksanvisning

En lege besøk eller et hjem kolesterol testing kit

•  Ta kontakt med legen din kontor og be om en avtale for å ha HDL målt. Fast i 9-12 timer før din lege besøk, ikke forbruke alcholol, 48 timer før testen og unngå kaffe, te og brus. En kolesterol blodprøve deretter administreres av legen, vil HDL nivå anses som en del av det samlede lipidprofil inkludert HDL, "dårlig" kolesterol (LDL) og triglyserider.

Fasting er ikke nødvendig hvis du bruker et hjem kolesterol kit. Unngå vitamin C og paracetamol (over 500 milligram) i 24 timer før du tar testen. Start med å vaske hendene grundig. Gni hendene sammen for å varme dem og velge en finger --- enten midten eller ringfinger --- å stikke. Øke blodstrømmen ved å la armen av den valgte fingeren henge ved din side. Gjør dette i minst 30 sekunder.

Sett den valgte hånden på et flatt underlag, håndflaten vender opp, og deretter punktere fingeren med testenheten per de medfølgende instruksjoner. Tillat flere sekunder for blodet å strømme, og deretter legge det innsamlede blodet til enhetens blod bassenget. Kontroller at bassenget er fullt av blod før du fortsetter.

Rengjør overflødig blod fra din hånd og vente på testenheten for å måle din HDL --- dette tar vanligvis 10 til 15 minutter. Ring profesjonell stab nummeret som er oppgitt med instruksjoner enheten hvis du har spørsmål.

Hint

  • Som blodtrykk, bør hjemme testing av HDL-nivåer midles ut over en tidsperiode; hver test bør tas i løpet av samme tid på dagen.
  • The American Heart Association anbefaler at fastlegen kjøre HDL test. Han eller hun kan veie dine unike helsefaktorer mot resultatene.