Digidexo.com

Hjem rette for god søvn

Stress, dårlige vaner og selv bekymringsfull om ikke å få nok søvn kan holde deg våken ut i de små timer. Hvis du sliter med å få shuteye du trenger, men er nølende til å prøve sove medisiner, kan hjem rettsmidler gi deg resten du trenger.

Tenk Miljø

En god natts søvn starter med en god sovemiljø. The Mayo Clinic foreslår å sette opp på soverommet for å sove suksess. Holde rommet kjølig og mørkt. Slå termostaten ned ved sengetid for å holde rommet ditt litt kjøligere enn ditt hjem dagtid temp. Lukke døren er ideelt, men hvis du ikke kan få et fan, vann funksjonen eller bruke myke bakgrunnsstøy til å dempe aktiviteten skjer utenfor rommet ditt. Å ha en TV eller datamaskin på rommet ditt vil bare friste deg vekk fra dvale, så hold soverommet elektronikk-free.

Enkelt inn i det

Du kan være i stand til å riste av søvnløshet ved å slappe av før du skli inn arkene. En avslappende sengetid rutine hjelper deg å få klar for søvn. Det kan ta litt prøving og feiling for å finne ut hvilke sengetid ritual roer deg best --- et varmt bad, lytte til rolig musikk, lese eller skånsom yoga. Unngå mental stimulering, som for eksempel høy musikk og videospill.

Hold deg til reglene

Ikke tillat deg selv å lå i sengen kaste og slå, oppfordrer Mayo Clinic. Hvis du er våken i sengen i mer enn 15 minutter, stå opp og gjøre noe annet før du føler at du kan sovne. Aldri ligge i sengen og se på TV, lese eller jobbe på din datamaskin. Gjør det til en søvn-bare sonen.

Tretti minutter med mosjon daglig vil hjelpe, men sørg for at treningen ikke er innenfor fem timer sengetid. Koffein, alkohol og nikotin kan alle forstyrre søvnmønster, så unngå eller begrense dem så mye som mulig. Ban etter lunsjtid latte. Selv om du kan føle deg trøtt i løpet av dagen, naps gjøre natta sover hardere. Hold noen lur til maksimalt 30 minutter, og aldri lur etter 15:00. Gå til sengs og våkne opp på samme tid hver dag, selv på fridager. Stikker til en tidsplan vil bidra til å holde søvnsyklus på sporet.