Digidexo.com

Alternativer til baktusprøver

Alternativer til baktusprøver


Du våkner med betente mandler og er ikke sikker på hvilken du gruer deg mer: kvalme hele dagen eller å ha lege rote og prod på halsen din. Hvis legen din ikke har mistanke om strep hals, kan du være fri for pensling. Men mens halsen kultur er vanligvis kalles en halsprøve, de andre to strep tester også innebære at lang trepinne. Den populære navnet i halsen kultur er på denne måten misvisende: Det finnes alternativer til halsen kultur, men ikke til swabbing.

Symptom Analyse

Symptom analyse er ikke et alternativ til å få halsen penslet, men det er første skritt legen din vil ta før du gir en diagnose. Hvis han utelukker strep hals, han kan bare bestille en ting --- at du går hjem og få sengeleie. De fysiske symptomene vil legen se etter er feber, forstørrede lymfeknuter, rødhet, hevelse, hvite striper av puss på mandlene eller røde flekker på taket av munnen. Fordi selv virus kan ha disse symptomene, vil ha en sår hals som ser ut som strep ikke at du får medisinen uten en test.

Rapid Antigen Test

I stedet for å utføre en hals kultur, kan legen din bestille en rask streptokokker antigen test (RSAT), som ikke krever en halsprøve. Den RSAT er raskere enn en hals kultur, som tar 24 til 48 timer for å behandle; hurtig antigen testing kan gi resultater i så lite som ett minutt. Hvis denne testen kommer opp positive, vil legen forskrive strep hals medisinering umiddelbart. Hvis det viser negativ, kan hun velge å bestille en hals kultur fordi RSATs gi et falskt negativt mellom 4 prosent og 39 prosent av tiden.

Rapid DNA Test

Den raske DNA-test er den nyeste av alle de tre strep hals diagnostiske tester. Som den raske antigen test, er raske DNA-testing tilgjengelig raskere enn en hals kultur, med resultater i mindre enn en dag. Og som halsen kultur, er det svært nøyaktig. Den raske DNA test tilbyr styrkene til de to andre strep diagnostikk og eliminerer sine svakheter. Rapid DNA-testing bruker også en halsprøve.

Blood Test

Hvis du har blitt behandlet for strep hals men symptomene vedvarer, eller hvis du har flere symptomer som dyp sårhet i halsen eller tretthet, kan legen din bestille en blodprøve for kyssesyke. Mono er en betennelse i milten som ofte ser ut som og føles som et alvorlig tilfelle av strep hals. Legen din vil ikke bestille en blodprøve i stedet for en hals kultur, hurtig antigen test eller rask DNA test, men som det ikke er en mulig måte for å teste strep.