Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på gingivitt

Gingivitt er en tilstand i tannkjøttet som er forårsaket av dårlig tannhygiene. Rødhet, betennelse og hevelse i tannkjøttet er første tegn på tannkjøttsykdom og kan føre til problemer eller komplikasjoner hvis venstre ubehandlet. Gingivitt rammer både menn og kvinner i alle aldersgrupper, men det er oftest funnet hos voksne. Tilstanden rammer vevet som omgir tennene, og kan føre til infeksjoner, tannråte og tap av tenner. Risikoen øker med dårlig ernæring, inkludert vitaminmangel og for mye sukker. Hvis du er i stand til å identifisere symptomer på gingivitt, vil du være i stand til å søke behandling før komplikasjoner utvikle.

Bruksanvisning

•  Puss tennene med normalt trykk. Hvis smerte eller blødninger oppstår, kan du ha tidlige tegn på gingivitt.

Se for dårlig ånde. Mens de fleste opplever dette problemet en gang i blant, gingivitt fører til kronisk halitosis.

Ta hensyn til såre eller ømme tannkjøttet til alle tider. Smerte følte når du ikke pusser behov tas opp, samt at erfarne når du spiser eller drikker. Enkelte individer finner ut at å drikke brus øker smerte.

Ta hensyn til noen oppbygging av plakk på tennene. Dette kan også føre til tannkjøttbetennelse, så vel som å være en kilde for bakterier og infeksjon.

Hint

  • Utøve god munnhygiene til alle tider! Røyking kan også øke risikoen for tannkjøttbetennelse. Hvis du er en kvinne som er gravid eller opplever hormon-relaterte problemer, være spesielt på vakt for tegn på gingivitt og opprettholde regelmessige besøk til tannlegen.
  • Gingivitt kan føre til alvorlig tannkjøttsykdom, tap av tenner og infeksjoner. Antibiotika kan være foreskrevet for enkelte forhold.