Digidexo.com

Mavesår Komplikasjoner

En magesår er forårsaket av en infeksjon som oppstår fra bakterien Helicobacter pylori eller fra medisiner som kan tynne magesekken eller tolvfingertarmen er foring (plassert i den første delen av tynntarmen). Når sees via en undersøkelse ved hjelp av en tynn, lysende slange med et kamera på enden (kjent som et endoskop), kan en magesår forårsake store komplikasjoner, inkludert blødning og obstruksjon.

Blødning

En magesår skaper ikke bare en sår-området i magen, også kan erodere blodkar i magesekken eller tolvfingertarmen. Dette fører til blødninger i magen som kan føre til symptomer som oppkast av blod, opplever blodig avføring eller svart, tjæreaktig avføring. Andre symptomer er tretthet, svakhet, besvimelse eller kald, klam hud.

Perforering

Perforasjon oppstår når magesyre bryter gjennom tarmveggen til bukhulen. Dette kan forårsake infeksjon i bukhulen, også kjent som akutt peritonitt. Perforering kan utbruddet plutselig, forårsaker smerte og magen for å bli herdet. Umiddelbar kirurgi ofte er nødvendig når perforasjon oppstår.

Obstruksjon

Magesår kan vises flere ganger i samme posisjon, noe som kan føre til en opphopning av arrvev i fordøyelseskanalen. Når arrvev utvikler der magesekken og tolvfingertarmen møtes, tolvfingertarmen kan bli blokkert med væske eller mat. Symptomer på obstruksjon inkluderer en hoven mage, smerte, kvalme eller oppkast.

Penetrasjon

Et sår kan også strekke seg utover magesekken eller tolvfingertarmen sin vegg til et annet organ, slik som lever eller bukspyttkjertel. I tillegg til symptomer som smerte gjennomhulling på det påvirkede området, kan smerte forekomme i andre områder av kroppen, og kan bli skarpere med bevegelse. En lege kan forskrive medisiner for å helbrede sår, selv om kirurgi kan være nødvendig for å behandle mer alvorlige tilfeller.

Søvnløshet

Smerte på grunn av magesår kan resultere i en manglende evne til å sove, noe som kan føre til symptomer som depresjon, svimmelhet, hallusinasjoner, irritabilitet, tåkesyn eller hjertesykdom. En lege kan forskrive medisiner både for å behandle sår og for å gi lindring for midlertidig søvnløshet.