Digidexo.com

Synlige symptomer på leversykdom

Leversykdom, enten fra alkohol eller genetikk, innebærer en slags inflammasjon, irritasjon eller arrdannelse til organet selv. Noen av disse forholdene vil etter hvert begynne å påvirke en persons helse. Foruten smerter, tretthet og tap av appetitt, kan denne tilstanden manifestere seg i noen synlige symptomer som kan tyde på at det er noe galt.

Tap av vekt

En av de lettere vitne synlige symptomer på leversykdom er tap av vekt. Dette skyldes for en stor del fra tap av matlyst en person opplever vanligvis når møtt med denne tilstanden. Imidlertid leveren regulerer mengden av glukose i en persons blod, slik at dette kan også påvirke en persons vekt.

Blåmerker

Mange mennesker som lider av leversykdom opplever ofte blåmerker. En person med en leversykdom blåmerker mye lettere enn i noen med en frisk lever.

Hevelse

En rekke personer med leversykdom også lider av hevelse som vanligvis isolert til beina, fordi kroppen har begynt å holde på væske.

Neseblod

Fordi kroppen vil generelt oppleve problemer med koagulering av blodet, vil noen mennesker også begynne å lide av neseblod. De kan komme og gå, men vil vanligvis vare i en kort tid.

Gulsott

En annen vanlig symptom på leversykdom er en gulfarging til både hud og øyne. Dette er på grunn av den manglende evne i leveren for å fjerne visse toksiner fra blodet.