Digidexo.com

Farene ved alkoholforbruk

Farene ved alkoholforbruk


Enten du ta en drink med noen venner, skjenke deg et par glass vin til middag eller drikke cocktailer hele dagen lang, det er farer forbundet med å drikke alkohol. Mens du drikker med måte kan være greit, kan overindulging ha alvorlige konsekvenser for en persons helse, relasjoner og fremtid.

Farlige Behaviors

Atferd som kanskje ikke oppstår når edru kan virke som en god idé når hemninger er senket. Risky sex kan føre til uønsket graviditet; ifølge en studie utført av Verdens helseorganisasjon (WHO), er kombinasjonen "står for en stor andel av den totale byrden av sykdommer." Usikker sex er så mye mer utbredt når alkohol er involvert at WHO mener "[t] han bruke av alkohol bør derfor anerkjent som en risikofaktor i overføring av hiv og andre seksuelt overførbare infeksjoner."

Krigførende eller fiendtlig atferd kan være et problem når en person er under påvirkning av alkohol; Harry Frank Guggenheim Foundation siterer University of Kentucky assisterende professor Peter Giancola som sier, "[a] godt designet studie av alkohol engasjement i vold fant at i 40-50% av voldsepisoder, enten offeret, overfallsmannen, eller begge hadde drukket (Pernanen, 1991). " The University of Maryland Medical Center knytter alkoholforbruk med en "økt risiko for drap."

Vehicular ulykker blitt mer en mulighet når alkoholen er en del av ligningen; ifølge National Highway Traffic Safety Verkets statistikk for 2007, "32 prosent av alle dødskrasj involvert alkohol-svekket kjøring."

Helserisiko

Ifølge Mayo Clinic, kan "[m] oderate alkoholforbruk gi noen helsemessige fordeler." Disse fordelene kan omfatte en lavere risiko for hjertesykdom, hjerneslag, gallestein, diabetes eller død fra et hjerteinfarkt.

Noen bevis viser at selv moderat bruk av alkohol hos yngre eller middelaldrende voksne kan faktisk gjøre mer skade enn godt. The Centers for Disease Control and Prevention rapporterer at "overdreven alkoholforbruk er den tredje ledende forebygges dødsårsaken i USA." Folk som drikker alkohol øker risikoen for alkoholisme, leversykdom, ulike kreftformer og utilsiktede skader. Overforbruk av alkohol i løpet av kort tid kan føre til alkoholforgiftning. Ifølge Teen Health nettsted, kan alkoholforgiftning resultere i "voldsom oppkast [,]... [E] xtreme søvnighet, bevisstløshet, pustevansker, farlig lavt blodsukker, anfall og død."

Gravide kvinner bør unngå alkohol helt for å beskytte fosteret; henhold til March of Dimes, "[d] rinking alkohol under svangerskapet kan føre [Fetal Alcohol Spectrum Disorders]." Alkoholforbruket av gravide kvinner øker også risikoen for spontanabort, for tidlig fødsel og mulig dødfødsel.

Tenåringer bør også være forsiktig; Teen Health heter det at "[b] ecause eksperter nå vet at den menneskelige hjerne er fortsatt utvikling i løpet av våre tenåringer, forskere forsker på effektene som drikker alkohol kan ha på ungdoms hjernen."

Sosiale konsekvenser

Eksperter skille mellom alkoholisme og alkoholmisbruk, men begge forholdene kan føre til atferd som er farlige for andre, selv, jobb stabilitet og fremtidige planer. Alkohol misbrukere vanligvis har evnen til å sette grenser, mens alkoholikere ikke. Uansett, hvis en persons drikking skaper problemer i livet sitt, er det et alkoholproblem. Varselsignaler inkluderer neglisjere ansvar hjemme, på jobb eller skole; lyve til andre; juridiske problemer knyttet til drikking; promillekjøring; følelser av skam eller samlivsproblemer forårsaket av fortsatt drikking. Alkoholikere vil oppleve mye av de samme problemene og møte mange av de samme farene sammen med manglende evne til å slutte å drikke og utbruddet av abstinenssymptomer når alkohol er ikke lenger tilgjengelig.

De helsemessige problemer forbundet med å drikke er godt kjent, men ifølge HelpGuide.org, "de sosiale konsekvensene kan være like ødeleggende. Alkoholikere og alkoholmisbrukere er mye mer sannsynlig å bli skilt, har problemer med vold, sliter med arbeidsledighet og lever i fattigdom. " Venner og familie føle virkningene av å leve med et alkoholproblem, og ofte lider av emosjonelle traumer i årevis.