Digidexo.com

Hva er årsakene til L-lysin mangel?

Hva er årsakene til L-lysin mangel?


Den menneskelige kropp trenger aminosyrer så som L-lysin for vekst og reparasjon av vev. En mangel på dette næringsstoffet kan resultere i en svak immunsystem som mangler evnen til å bekjempe forkjølelsessår, helvetesild og andre herpesvirus.

Utilstrekkelig Protein Forbruk

Animalsk protein rik på L-lysin omfatter oksekjøtt, kylling, fisk, melk og egg, som inneholder så mye som 2 g per porsjon. Veganere har en vanskeligere tid å skaffe L-lysin, siden grønnsaker og korn ofte levere tilstrekkelige mengder.

Få Vegan Kilder

De fleste vegansk mat gir liten eller ingen L-lysin. Men erter, bønner, linser og et korn som heter quinoa er komplette proteiner, leverer alle de ni essensielle aminosyrer, inkludert L-lysin.

Forbruker for mye L-Arginine

En annen aminosyre kalt L-arginin konkurrerer med L-lysin for absorberbarhet. Alle som sliter med herpesvirus bør unngå ellers friske nøtter og frø, siden de ikke inneholder nok L-lysin for å kompensere for sine høye L-arginin innhold.

Manglende evne til å fordøye protein

Som en person aldre, produserer han mindre av de enzymer som er nødvendige for å fordøye protein. Ifølge Dr. Jonathan Wright, kan tilskudd av saltsyre med pepsin være svært gunstig.

Kosttilskudd

Når en persons kosthold mangler protein, tilskudd av L-lysin bevise effektiv, praktisk og billig.