Digidexo.com

Bivirkninger av Barium

Barium, eller bariumsulfat, tilhører en gruppe stoffer kalt agenter røntgenkontrast. Radiopak kontrastmidler frakk spiserør, mage eller tarm, slik at de kan sees tydelig på en CT scan eller en annen X-ray mekanisme. Barium guider leger i å gjøre diagnoser, spesielt de som angår forhold som påvirker fordøyelsessystemet. Barium kommer i tabletter, lim, krem ​​og flytende former, og som de fleste medisiner, presenterer noen bivirkninger.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er svært alvorlig, og bør behandles av en lege så raskt som mulig. De kan komme plutselig og utvikle seg raskt, og hvis ubehandlet, kan føre til døden. Tegn på en allergisk reaksjon på barium inkludere hevelse i ansikt, lepper, tunge eller svelg; pustevansker; elveblest; eller kløe. Pusteproblemer forårsaket av innsnevring av luftveiene er vanligvis hørbart og kan lett bli oppdaget sammen med den visuelle tegn på en allergisk reaksjon.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger som kan kreve medisinsk behandling alvorlige magesmerter, kramper, diaré eller forstoppelse, svetting, en ringelyd i ørene, forvirring, rask hjerterytme, blek eller blå-farget hud, agitasjon, heshet, rødhet i huden og svakhet . Andre, mindre alvorlige bivirkninger er mild magekramper, kvalme og oppkast, oppblåsthet, tetthet i brystet, løs avføring og mild forstoppelse. Disse mindre effekt vanligvis ikke krever legehjelp.

Barium klyster Komplikasjoner

Barium klyster er ikke utført så ofte som de en gang var, nå som koloskopier er rutinemessig gjort. Imidlertid er de fortsatt er i bruk, og kan forårsake at pasienten noen uventede komplikasjoner. Barium kan bli værende i tykktarmen og stivne, forårsaker alvorlig forstoppelse og mulig smerte med avføring. Det kan også skape barium granulomer, områder hvor tykktarmveggen er betent på grunn av en reaksjon på barium. Perforering av tarmen kan også forekomme, hvor en perforering, oppstår det et hull eller en splitt i tarmen og dens innhold lekker inn i bukhulen, forårsaker alvorlige infeksjoner. Personer med tarmsykdom, ulcerøs kolitt, divertikulitt eller Crohns sykdom bør være forsiktig når du tar en barium klyster, som deres kolon er allerede svekket av disse forholdene.

Blindtarmbetennelse

Barium har evnen til å losjere i vedlegget --- en liten pose festet til tykktarmen --- og forårsake blindtarmbetennelse, en betennelse i vedlegg. Den første symptom som er generelt angitt er smerte rundt navlen som blir skarp og mer alvorlig over tid. Redusert appetitt, oppkast, kvalme og kjører en lavgradig feber er også vanlig på dette punktet. Som blindtarmbetennelse utvikler seg, sprer smerten til høyre nedre mageområdet. Brå bevegelser, hoste eller går kan føre til smerte å intensivere og noen mennesker kan bare bli komfortabel når du ligger nede og rester immobile. Sent stadium symptomer på blindtarmbetennelse er feber, frysninger, forstoppelse og diaré, tap av matlyst, skjelving, kvalme og oppkast.

Andre hensyn

Barium er ikke vanlig i disse dager som et diagnostisk verktøy fordi legene har bedre utstyr for å lage diagnoser, inkludert koloskopier. Men det er generelle regler som må følges når du bruker barium som et diagnostisk verktøy, inkludert å avstå fra visse matvarer, og man følger en spesiell diett før prosedyren. Informere din lege om noen pre-eksisterende helseproblemer for å sikre at den diagnostiske prosedyren går greit.