Digidexo.com

Hva er den beste vekttap programmet for tenåringer?

Hva er den beste vekttap programmet for tenåringer?


Statistikk viser at minst 15 prosent av barn og tenåringer i alderen 11 og 19 år er klinisk overvektige, basert på deres Body Mass Index (BMI). Dette tallet ikke står for tenåringer som føler de er litt overvektig. Med økningen i fast food-restauranter og tilgjengeligheten av praktiske pre-pakket mat som er høy i mettet fett og kalorier, overvektige barn står overfor en økt risiko for å utvikle vektrelaterte sykdommer, som diabetes.

Funksjoner

For å være effektiv, må en vekt-tap programmet for tenåringer omhandler ikke bare kaloriinntaket, bør det også utdanne barnet i å utvikle sunne matvaner og i å gjøre gunstige langsiktige endringer i livsstil. Av den grunn, noen av de beste vekttap programmer for tenåringer tilby tilgang til ernæring, fitness utdanning og en sjanse til å samhandle med andre tenåringer som deler de samme målene. (Se Resources)

Effekter

I løpet av tenårene, kan et barns kroppsbilde lider når hun sammenligner kroppen hennes til modellene som pryder forsiden på moteblader. Press på tenåringer, spesielt jenter, til å ha siv-tynne kropper kan resultere i spiseforstyrrelser og lav selvfølelse. En viktig del av en ungdoms vekttap programmet bør derfor fokusere på å utvikle et positivt selvbilde.

Typer

Kommersielle vekttap programmer, for eksempel Weight Watchers, kan ikke tilby støtte en tenåring trenger for å lykkes i å miste vekt. Vekttap leirer er et populært valg for tenåringer, hvor de lærer å respektere kroppen sin og få nye venner mens du tar del i fritidsaktiviteter som svømming, ridning, fotturer og camping. På spørsmål om hva slags vekttap programmet tenåringer foretrukket, seks av ti uttrykt ønske om en leir-type situasjon. (Se Resources)

Fordeler

Fordelene med en total vekttap program for tenåringer går utover barneårene i forhold til helse. Den økende forekomsten av diabetes i USA USA USA er delvis tilskrives den økende fedme. I tillegg overvekt bidrar til andre helsemessige lidelser, blant annet hjertesykdom og fordøyelsesproblemer.

Advarsel

Foreldre bør ta en aktiv rolle i valg av et vekttap program for sine tenåringer. Rådgivning for foreldre er ofte nødvendig for å lære dem metoder for positiv forsterkning for deres barns suksesser og evnen til å ta en oppmuntrende og nonjudgmental holdning til sine barn gjennom hele programmet. Negative foreldre kommentarer og gruppepress er en faktor i utviklingen av spiseforstyrrelser.