Digidexo.com

Venstre smerter øverst i magen

Magesmerter, eller mer presist medisinsk begrep, magesmerter, kan være forårsaket av mange ulike sykdommer og medisinske tilstander. Noen ikke-spesifikke klager, slik som fordøyelse, kan ikke bli vist på et bestemt sted i magen, mens andre mer alvorlige tilstander er begrenset til en av de "hjørner", eller kvadranter av buken. Ubehag i øvre venstre området av magen, eller magen, er ofte et resultat av betennelse - spørsmålet er å finne ut hva som egentlig er betent. En fysisk undersøkelse og diagnostiske tester kan hjelpe legene med å finne ut hva som forårsaker smerte til venstre øvre kvadrant.

Definere Venstre øvre del av magen

Den venstre øvre del av magen er definert av "Merck Manual" og online Abdominal Pain Centre som å være mellom navlen og brystvortene på venstre side av en persons kropp. Mange indre organer, inkludert hjerte og milt, så vel som en del av tarmen, mage og bukspyttkjertel er plassert i den øvre venstre kvadrant.

Typer av smerte

Smerte i venstre øvre område av magen kan klassifiseres på forskjellige måter, i henhold til Merck Manual. Visceral eller somatisk smerte refererer til ubehag forårsaket av nerver og ved lokal infeksjon. Referert smerte kan bli følt i magen, men er faktisk kommer fra et annet område av kroppen. Sykdommer i tarmen og infeksjoner i magen fôr er eksempler på venstre øvre kvadrant smerte som er visceral eller somatisk. Referert smerte i samme område kan stamme fra angina eller andre hjertesykdommer.

Årsaker

Årsaker til øvre venstre magesmerter spenner vidt, ifølge Mayo Clinic. Gastrointestinale inflammatoriske tilstander som divertikulitt, pankreatitt eller gastritt kan forårsake smerter i øvre venstre side. Nyrestein, kreft, en sprukket milt, lungebetennelse eller helvetesild kan også bli følt i øvre venstre hjørne av bukhulen.

Diagnose

En fysisk undersøkelse av en lege kan fastslå årsaken og alvorlighetsgraden av denne type magesmerter. Spørsmål om frekvensen og varigheten av smerte, så vel som andre symptomer oppleves samtidig kan benyttes for å bekrefte en diagnose. Imaging teknologi som MRI eller ultralyd kan benyttes for å hjelpe til diagnose.

Red Flags

Øvre venstre magesmerter som er til stede sammen med et fall i blodtrykket, uregelmessig hjerterytme og mental forvirring kan være tegn på sjokk og alvorlig sykdom, ifølge Merck Manual. Mennesker som opplever disse symptomene, eller har slike alvorlige smerter at de ikke kan "brette" kroppen sin fra en fosterstilling bør oppsøke lege umiddelbart.