Digidexo.com

Effekter av sukker erstatter på Gjær Vekst

Effekter av sukker erstatter på Gjær Vekst


Candida gjær infeksjoner er svært vanlig. Også kjent som candidiasis, kan symptomene variere fra oral eller vaginal trost til en systemisk gjær infeksjon som kan påvirke hele kroppen. Gjær infeksjoner er forårsaket av gjærsopper av Candida familien, selv om Candida albicans er de mest vanlige. Candidainfeksjon er forårsaket av en over-spredning av Candida gjærsopper, og mens det er allment rapportert at kosttilskudd sukker forverre candida overvekst, det finnes litt forvirring over effektene av sukker erstatter på candida gjær.

Candida Gjær

Candida gjær er funnet i mage-tarmkanalen til folk flest, og kan eksistere ganske lykkelig som en del av tarmfloraen forårsaker ingen symptomer i det hele tatt. Men senket immunitet, antibiotika eller andre forhold kan føre til ubalanse i fordøyelses flora og la Candida gjærsopper til spredning. Candida overvekst fører til en systemisk infeksjon, og en hel rekke ubehagelige symptomer, som strekker seg fra (men ikke begrenset til) tarmen dysfunksjon, hudutslett, urinveisinfeksjoner og generelt ubehag. Siden gjær strømmer på sukker, er sukkerforbruket motet i de som lider av candida.

Fruktsukker

Det finnes mange forskjellige typer sukker erstatning tilgjengelig, men data om deres samhandling med candida gjær er noen ganger kontra veiledende. Mange helse-utøvere rett og slett råde candida lider å unngå alt som smaker søtt. Dette inkluderer absolutt søt frisk og tørket frukt, som er svært høy i naturlig fruktsukker og gir utmerket mat for candida gjær. Anti-candida diett alltid forby forbruket av søte frukter og til og med søte grønnsaker, for eksempel gulrøtter og pastinakk.

Aspatarme

Aspartam er et kunstig søtningsstoff som finnes i mange brus, men det er en stor del av striden om sin totale sikkerhet. Aspartam er syntetisert fra tre kjemikalier: asparaginsyre, fenylalanin og metanol. Aspartam brytes ned til sine bestanddeler gang fortært, og alle tre kjemiske komponenter har blitt rapportert å skape negative helseeffekter. I form av candida, kan slike kjemikalier kompromiss kroppen & rsquo; s immunitet, og dermed heve mottakelighet for candida overvekst. Metanol er en potent alkohol, og bortsett fra mange andre helsemessige konsekvenser, oppfordrer alkohol candida overvekst.

Sukkeralkoholer

Det er mange andre søtningsmidler som stammer fra plante-ekstrahert sukkeralkoholer. Disse inkluderer mannitol, xylitol, sorbitol, erytritol og maltitol. Det er ennå ikke klart hvordan alle disse stoffene samhandle med candida i kroppen. Xylitol er kommersielt produsert ved samvirke av candida gjær på plantesukker, og noen rapporter viser at xylitol (brukt i stor utstrekning i tyggegummier og munnvann, siden den ikke oppmuntre til tannråte) faktisk oppviser en antifungal virkning.

Stevia Rebaudiana

Mange naturlig helse utøvere anbefaler urten stevia rebaudiana (ofte forkortet til "stevia" eller "sweetleaf") som den eneste & ldquo, trygg & rdquo; sukker erstatning for candida lider, selv om xylitol er også forsiktig godkjent. Stevia har en ubetydelig effekt på blodsukkernivået og en brennverdi på null. Det har vært brukt som søtningsmiddel i Sør-Amerika i hundrevis av år, og Stevia, som er en kommersiell søtningsmiddel avledet fra stevia, er mye brukt i Asia og Sør-Amerika.