Digidexo.com

Hvordan Stopp Kvalme & Diaré

Hvordan Stopp Kvalme & Diaré


Det er ikke noe morsomt om kvalme og diaré, spesielt opplevde samtidig. Forurenset mat eller vann er den skyldige, med et magevirus som ofte resulterer. For å lette magen ubehag og forhindre ytterligere fordøyelseskanalen irritasjon, er det viktig å administrere dine symptomer. Diaré, samt oppkast, kan føre til alvorlig dehydrering, så hvis din kvalme forårsaker du å kaste opp, er det enda viktigere å hvile og overvåke hydration nivå. Dette er spesielt viktig i små barn, siden de er mer utsatt for dehydrering enn voksne.

Hvordan Stopp Kvalme & Diaré

•  Legg deg ned med hodet støttet på en pute for å lette kvalme symptomer. Hvis du er bekymret for oppkast, plasser en bøtte på gulvet i nærheten hodet. En plast søppelpose i bøtta vil gjøre opprydding prosessen betydelig enklere.

tygge på små is chips sakte for å holde seg hydrert. Hvis du tåler dem godt, prøv nipper til klart vann, buljong, ikke-kullsyre ingefærøl eller ikke-koffeinholdige urtete. Selv om du føler overdrevent tørst, er det viktig å ikke drikke for fort. Overbelastning en følsom mage kan intensivere kvalme og forårsake oppkast.

Spis bananer, hvit ris, applesauce, stk saltet kjeks eller toast med gelé. Både bananer og hvit ris vil hjelpe binde avføringen og stoppe diaré. Sørg for å spise en liten mengde mat på en gang og veldig sakte, så du ikke vet hvordan inntaket vil påvirke deg. Hvis fast føde øke kvalme, gjør du kaster opp eller forsterke din diaré, deretter tilbake til is chips og klare væsker for de neste 12 til 18 timer.

Begynn å legge mer mat når du kan håndtere vanlig, mild mat som de som er nevnt ovenfor. Matvarer som havregryn, eggehviter og magert kylling eller biff kan legges ved, men du bør holde ut på meieriprodukter i to til tre dager etter at symptomene har gitt seg.

Kontakt lege hvis kvalme og diaré har ikke stoppet etter to eller tre dager.

Hint

  • Anti-diaré medisiner og andre over-the-counter mageende medikamenter kan være gunstig i å eliminere symptomene på diaré og kvalme. Hvis du velger å ta medisiner, sørg for å lese nøye doseringsanvisningen.
  • Overvåke deg for tegn på dehydrering. Disse inkluderer tørr munn, mørk urin og hud som ikke klarer å springe tilbake når klem. Dehydrering kan være ekstremt farlig og en lege bør konsulteres dersom du opplever alvorlige symptomer.