Digidexo.com

Hvit tunge Vs. Thrush

Hvit tunge Vs.  Thrush


Hvit tunge er en lite attraktiv, muligens smertefulle belegg av smuss, bakterier og døde celler på tungen. En av de vanligste årsakene til tilstanden er trøske, en gjær infeksjon, også kjent som candidiasis.

Symptomer

Hvit tunge kan være ledsaget av dårlig ånde, smerte på tungen, tap av smak og en sykelig utseende tungen. Symptomer på trost kan utvikle plutselig og inkluderer kremet hvite lesjoner på tungen, kinn eller taket av munnen.

Årsaker

Hvitt tungen er karakterisert ved en inflammasjon av tungen. Det kan være forårsaket av dehydrering, høyt alkoholforbruk, eller mer alvorlige faktorer som trost, oral lichen planus (en auto-immun sykdom) og leukoplaki, som kan være forstadier. Thrush og lignende infeksjoner er forårsaket av en svekket immunsystem.

Risiko

Trost og andre årsaker til hvit tungen vanligvis er harmløse. Imidlertid kan tilstanden indikerer et alvorlig problem, slik som diabetes, kreft eller AIDS. Det kan være farlig hvis du har et svekket immunsystem og trost sprer seg til spiserøret eller tarmen.

Forebygging

Drikk rikelig med vann. Ikke drikk for mye alkohol eller røyk. Prøv å puste gjennom nesen mens du sover. Thrush kan forebygges ved å unngå mat med høyt sukker og gjær.

Behandling

Pusse tennene minst to ganger og tanntråd en gang per dag trolig vil hjelpe bli kvitt hvit tungen. Gargling med salt vann er også nyttig.