Digidexo.com

Tegn og symptomer på en pasient tilstand på grunn av Lung Cancer

Tegn og symptomer på en pasient tilstand på grunn av Lung Cancer


Ifølge Mayo Clinic, lungekreft forårsaker flere dødsfall i USA enn noen annen form for kreft. I de tidligste stadiene, kan lungekreft ikke vise noen symptomer i det hele tatt, men som tilstanden utvikler seg, kan tegn og symptomer bli svært merkbar. Metodene som brukes for å diagnostisere lungekreft inkluderer imaging tester som for eksempel røntgen og MRI, blodprøver og vevsprøver. Behandling av lungekreft inkluderer kirurgisk fjerning av den skadede lungevev, kjemoterapi eller strålebehandling medisinering.

Hoste

En hoste er en av symptomene på lungekreft. Ved første vil det være en tørr hoste som ikke ser ut til å gå unna. Som tiden går, blir hosten mer kronisk og utbredt. Til slutt dette symptomet kan utvikle seg til å hoste opp blod.

Anstrengt pust

Din pust vil endre seg som en del av symptomene på lungekreft. Du vil begynne å ha kortpustethet som vil bli mest merkbar etter selv den minste fysiske aktivitet. Din pust vil bli anstrengt og være ledsaget av tungpustethet. Du vil også begynne å oppleve brystsmerter sammen med å puste.

Bronkitt

Bronkitt er en infeksjon i lungene som fører til pustevansker og hoste opp slim. Som lungekreft fremskritt, kan du oppleve et gjentakende tilfelle av bronkitt som vil bli verre over tid.

Hevelse

Som lungekreft sprer seg, kan du begynne å se lymfeknutene i nakken og ansiktet begynner å hovne opp og snu overflaten av huden din til en lys rød farge.

Vekttap

Du vil begynne å miste appetitten som tilstanden utvikler seg, og dette vil føre til hurtig vekttap. Dette kan også føre til tretthet.

Joint Pain

En avansert symptom på lungekreft er smerter i bein og ledd. Bein blir følsomme for berøring, og det vil være smertefullt å bruke leddene for selv den minste bevegelse.

Hedaches

Hodepine assosiert med lungekreft starter uanselig først. Over tid blir de mer vedvarende og mer smertefull.