Digidexo.com

Hva er Senna Tea brukes til?

Senna te er en populær te brukes til å hjelpe til med vekttap og behandle kolon problemer. Det-te er avledet fra de tørkede blader av senna planter, som kommer fra slekten, Cassia. De fleste Senna planter finnes i subtropiske og tropiske regioner, som for eksempel Midtøsten, afrikanske og asiatiske land. Senna ble først brukt av arabiske leger, og i Asia er det brukt til å behandle mange sykdommer, slik som feber, dårlig fordøyelse og infeksjoner. I dag sin mest vanlige bruken er som et avføringsmiddel.

Fakta

Senna te er bitter i smak. Det trenger ikke bære rik aroma eller bitter smak av svart te, og heller ikke har det de grønne smaken av grønn te. I stedet for, den inneholder en blanding av de to, en bitter, gressbevokst smak. Denne smaken kan tilskrives te aktive ingrediensen, Senna, som er et avføringsmiddel urt brukt som et avføringsmiddel. Senna hjelper indusere muskelsammentrekninger som fører til avføring. Det er en mye brukt naturlig avføringsmiddel som stimulerer tykktarmen, bidrar til å redusere forstoppelse, og avføring. Det er ofte kombinert med andre urte avføringsmidler, som for eksempel rabarbra og gul dock for å øke dens virkninger.

Funksjon

Denne te er brukt til å hjelpe mildne avføring og lindre forstoppelse. Det er spesielt nyttig for de som har hemorroider. Det kan brukes etter rektal kirurgi for å indusere lettere avføring. Senna-te forårsaker avfall skal fjernes fra legemet raskere enn normalt, noe som bidrar til å holde avføringen mykere ved å tilveiebringe mindre tid for å absorbere kroppsvæske. Dette er ideelt i etterkant rektal kirurgi fordi det gjør defekasjon prosessen mindre smertefull.

Forberedelse

Senna te kan være forberedt på to måter. Den tradisjonelle og mest naturlige fremgangsmåte er ved plukking av bladene av en senna plante, knuse dem og bløtlegging i vann i 15 minutter til flere timer. Men i dag kan du kjøpe senna te i teposer, akkurat som vanlig svart eller grønn te. Den tradisjonelle metoden vil gi mer kontroll over Senna konsentrasjon enn teposer.

Bivirkninger

Fordi det er et avføringsmiddel, kan senna te forårsake magekramper. Alvorlighetsgraden av kramper avhenger av hvor mye av urten er inntatt. Tea forberedt med en høyere konsentrasjon av Senna er mer sannsynlig å indusere magekramper. Vanligvis bruker bare 1 ts. av knust Senna eller en te-pose av pakket Senna per kopp te. I tillegg kan du redusere sannsynligheten for magekramper ved å la te å bratt i kaldt vann i 10 til 12 timer. Dette minsker harpiksrester i te. Resin er det som forårsaker magekramper.

Advarsel

Senna te kan føre til at kroppen din kalium nivå for å slippe. I tillegg kan det føre til bentap, muskelsvakhet, vannretensjon, nyresykdommer og blod i urinen. Videre melder United States National Library of Medicine en sak der en 52-år gammel kvinne led akutt leversvikt med nedsatt nyrefunksjon på grunn av Senna misbruk.

Betraktninger

Gravide og ammende kvinner bør ikke drikke senna te fordi Senna kan føre til problemer med sine babyer utvikling. Personer med tilstander som intestinal blokkering, Crohns sykdom, ulcerøs kolitt, og inflammatoriske tarmsykdommer bør ikke ta senna te. Senna te kan også forstyrre hjerte medisiner. Senna-te bør ikke tas sammen med diuretika som diuretika tømme kroppens kaliumnivå også.