Digidexo.com

Årsaker til trykk i øyet

Kroppen vår trenger væske i omtrent alle områder for å holde den fungerer som den skal. Øynene er ikke noe unntak. Øynene har væske i dem som er ment å være en kontinuerlig, spesielt press for å holde øynene arbeider på sitt optimale. Men noen ganger trykket kan komme ut av balanse og blir for lavt eller for høyt. Det er typisk fysiske årsaker til eventuell ubalanse i trykket, men når trykket blir for høyt i øynene, kan det være enorme konsekvenser som kan være ødeleggende for pasienten.

Funksjon

Vi trenger væske i øynene for øynene for å fungere skikkelig. Denne væsken kalles kammervann. Det sirkulerer hele tiden for å holde øynene fuktige og smurt. Det beskytter øynene samt hjelper dem til å bevege seg ordentlig og holde dem fra å bli for tørr eller irritert. Øynene er svært sensitive organer og krever en konstant smøring for å holde fungerer skikkelig innvendig og utvendig. Væsken ikke bare bidrar til å gi øynene deres form, men det spiller også en rolle i å gi dem deres mobilitet og evne til syne.

Identifikasjon

Trykk i øynene er når fluidet, eller vandig humor, bygger for mye, enten fra en mangel på tilstrekkelig tømming eller gjør for mye væske. Det kan være i en bestemt område av øyet eller gjennom øyet. Trykket skal bo på et konstant nivå. Når væskenivået stiger i øyet, stiger trykket i øyet. Dette trykk er det som er farlig for øyet og dets komponenter. Den vandige humor bør være i stand til å bevege seg rundt øynene uten at det bygges inn en hvilken som helst bestemt område for hvilken som helst grad.

Årsaker

Det finnes flere ulike grunner til at noen ville få økt trykk i hans eller hennes øyne. Den største grunnen til press på øynene er glaukom. Glaukom er en sykdom i øyet hvor trykk i øynene langsomt stigninger. Dette kan være på grunn av en overproduksjon av kammervann eller fordi avløpssystemet ikke fungerer ordentlig. Når trykket stiger, kan dette føre til press på øyets organer, og til slutt er det tap av synet. Diabetes kan også føre til grønn stær.

Potensielle farer

Når trykket stiger i øyet, det skaper problemer med synet av øyet. Ett organ som er betydelig påvirket i øyet er synsnerven. Når synsnerven blir skadet på grunn av for mye press, er det større risiko for tap av synet.

Behandlinger

Den første foretrukket form for behandling for høyt trykk i øyet er øyedråper kalles prostaglandiner. Disse dråper kan hjelpe til å krympe områder av øyet som kan bli betente og ikke tillate at den vandige humor til å flyte skikkelig. Beta-blocker dråper kan være neste trinn. Hvis betennelsen ikke går ned, kan betablokkere hjelper i å redusere produksjonen av vandig humor. Hvis ingen av de dråpene virker, kan kirurgi være neste trinn. Mesteparten av tiden, fordi øyet er så komplisert og følsom, er operasjonen for øyet gjort under laserkirurgi.

Forebygging

Forebygging av trykk i øyet er ganske ganske enkel. Først, det krever regelmessige besøk til legen. Du skal kunne se din optometrist regelmessig, spesielt hvis du har hatt glaukom og spesielt hvis du har blitt diagnostisert med diabetes. Tar din diabetiker medisiner som anvist er også viktig.