Digidexo.com

Vanlige Recessive Traits

Vanlige Recessive Traits


Recessive egenskaper blir arvet genetiske egenskaper som du bare ser når begge foreldrene har genet. Hvis en av foreldrene har recessiv egenskap, og den andre har den motsatte dominerer egenskap, vil du se den dominerende trekk i sine barn. Selvfølgelig, hvis begge foreldrene har den dominerende egenskap, du vil også se at trekk i sine barn. Noen recessive egenskaper eller kjennetegn oppstår oftere enn andre. Noen recessive trekk forekommer oftere enn de tilsvarende dominerende trekk, hvis den dominerende genet er sjelden i en befolkning.

Hårfarge

Vanlige recessive egenskaper med hensyn til hårfarge inkludere alle lyse farger, som for eksempel blondt hår og rødt hår. Dominerende egenskaper inkluderer mørke farger, som svart og brun.

Hår Tekstur

Rett hår er en vanlig recessiv egenskap, mens naturlig krøllete hår er en dominant egenskap. Rett hår forekommer oftere enn krøllete hår.

Hårfestet

Skallethet er en recessiv egenskap, men så er en normal hårfestet. En enkes topp, på den annen side, er en dominerende egenskap.

Øyefarge

Recessive trekk i øyenfarge inkluderer blå øyne, grønne øyne, grå øyne og nøttebrune øyne. Brun øyenfarge er et dominant egenskap.

Visjon

Vanlige recessive egenskaper inkluderer nærsynthet, fargeblindhet og nattblindhet. Langsynthet er en dominant egenskap. Normalt syn i motsetning til langsynthet er en vanlig recessiv egenskap, mens normalt syn i motsetning til nærsynthet, fargeblindhet og nattblindhet er vanlige dominerende trekk. Fargeblindhet forekommer mye oftere hos menn enn hos kvinner.

Ansiktstrekk

Vanlige recessive egenskaper inkluderer mangelen på fregner og mangel på gropene. Tilstedeværelsen av fregner og gropene er begge dominerende trekk. Vanlige recessive egenskaper med hensyn til ansiktstrekk har også festet øreflippene og tynne lepper.

Fingre og tær

Vanlige recessive egenskaper inkluderer å ha det normale antall fingre og tær, fingre og tær av normal lengde og normale ledd. Dominerende egenskaper inkluderer ekstra fingre eller tær, unormalt korte fingre eller tær, manglende ledd og tredelt fingre eller tær. Disse recessive egenskaper skje mye oftere enn disse dominerende trekk, selvfølgelig.

Blodtype

Type O blod, den vanligste blodtypen hos mennesker, er en recessiv egenskap. Type A blod, B blod og AB blod er alle dominerende trekk og forekommer sjeldnere.

Poison Ivy

En sensitivitets eller mottakelighet for Poison Ivy er en vanlig recessiv egenskap. En immunitet til giftsumak, på den annen side, er en dominant trekk som forekommer mye mindre ofte.