Digidexo.com

Hvordan virker en hodepine Utvikle?

Typer hodepine

Hodepine kan stamme fra en rekke årsaker. Stress, kosthold, røyking, eksponering for kjemiske gasser eller organiske forurensninger, anstrengte øyne, lunger på grunn av forkjølelse eller allergi, hormonelle endringer, medisiner, skader, visse tilstander og sykdommer, og selv sex kan forårsake hodepine. Noen av de mest vanlige typer hodepine inkluderer 1) migrene og cluster hodepine, som er vaskulære hodepine som innebærer utvidelse av blodårene i hodet, to) spenningshodepine, som involverer muskelsammentrekninger, 3) lomme hodepine, som er forårsaket av tette bihuler, og 4) dehydrering hodepine, slik som de som er forårsaket av reaksjoner på legemidler eller alkohol. Men denne listen er på ingen måte komplett.

Hva skjer?

I de fleste tilfeller, når du får hodepine, blir smerten ligger i nerver knyttet til musklene og blodårene i hodet. Noe irriterer disse nervene, enten det er betennelse, sammentrekning av muskler, eller de kjemiske irritanter av litt mat eller narkotika du svelget.

Onset of Pain

Hodepine ofte begynne mildt. Klassiske migrene kan begynne med følelsen av en "aura" og synsforstyrrelser innen en halv time av smerte start. Kronisk migrene kan starte mildt som en kjedelig bankende verke. Spenningshodepine kan begynne så små band av spenning rundt hodet og nedover halsen. Sinus hodepine og dehydrering hodepine kan begynne med en følelse av belastningen på øynene eller lunger. I kontrast, cluster hodepine, som hjemsøker det meste menn, starter ofte plutselig og er ulidelig smertefullt.

The Peak of Pain

Hodepine varierer i intensitet og varighet. De alltid-urovekkende "iskrem hodepine" som følger den raske inntak av noe kaldt forsvinner vanligvis i løpet av et minutt, og er sjelden veldig smertefullt. Migrene, på den annen side, kan vare i timer, dager eller uker og være invalidiserende. Hodepine kan oppstå på-og-off for et par dager, deretter aldri bli sett igjen til neste år, eller de kan oppstå med forutsigbar regularitet assosiert med arrangementer som menstruasjonssyklus eller avslutningen av arbeidsuken. Smerten av hodepine kan være skarpe, knivstikking, bankende, kjedelig, sammentrekkende, eller pounding, og ofte, men ikke alltid, svinger i løpet av hodepine. Delvis på grunn av denne tendensen til å svinge, hodepine ofte går ubehandlet før de blir alvorlige, som folk kan bestemme seg for å "arbeide gjennom dem." Men vil du ha mest flaks behandle en hodepine når du tar det tidlig.

Etter Pain

Mange hodepine rettsmidler er tilgjengelige for å behandle smerte av hodepine. Pain-drapet medisiner, enten over-the-counter eller reseptbelagte, sammen med andre behandlinger kan vanligvis lindre smerten av en hodepine. Disse "andre behandlinger" som regel innebære å ta opp årsakene til hodepine, uansett hva de måtte være. Du ville behandle en spenningshodepine, da, ved å få musklene i hodet til å slappe av, og en sinus hodepine ved å eliminere tette bihuler. Når smertene begynner å lette, kan du føle deg trøtt eller sliten og sovner, slik at musklene i hodet til å slappe helt av. Når du våkner, kan smertene være borte.

Advarsel

Du bør ringe legen din i tilfelle din hodepine kommer plutselig, er ikke typisk for deg, eller er ulidelig intense.