Digidexo.com

Hvordan bruke antidepressiva for å behandle kroniske hodepine

Hvordan bruke antidepressiva for å behandle kroniske hodepine


Antidepressiva er en vanlig måte å behandle kronisk hodepine. De er blitt vist å være effektive i å hjelpe til å hindre både spenningshodepine og migrene. Langsiktige lider av kronisk hodepine er ofte foreskrevet antidepressiva fordi de bidrar til å stabilisere kjemikalier i hjernen. Kjemisk ubalanse i hjernen er antatt å være en medvirkende faktor til u-hodepine.

Hvordan bruke antidepressiva for å behandle kroniske hodepine

•  Sjekk dine symptomer for å avgjøre om du har spenningshodepine eller migrene. Spenningshodepine er preget av stramme, trykk-lignende smerter på begge sider av hodet som blir verre utover dagen. Migrene begynner vanligvis som en bankende smerte på den ene siden av hodet som sprer seg til andre regioner, og de er vanligvis ledsaget av andre symptomer, som for eksempel foto, kvalme og humørsvingninger.

Få undersøkt av din primære omsorg lege for å få en riktig diagnose av dine kronisk hodepine. Hodepine kan være forårsaket av en annen utløser eller tilstand som kan tas opp.

Finn ut om din hodepine er kronisk eller akutt. Hvis du har en annen hodepine fra tid til annen, trenger du ikke har kronisk hodepine. Kronisk hodepine oppstår vanligvis tre eller flere ganger i måneden.

Snakk med legen din om de forskjellige typer antidepressiva du kan bruke til å behandle hodepine. Trisykliske antidepressiva som amitriptylin, notriptlyine og doxepin er de mest brukte antidepressiva for å behandle kronisk hodepine, men selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) er også brukt til å behandle daglig hodepine. Monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere) er også effektive i migrene forebygging.

Forvent å bli foreskrevet en lavere dose av antidepressiva for å behandle hodepine enn depresjon. Vanligvis leger fore doseringer mellom 25 og 75 mg for hodepine forebyggelse versus opp til 300 mg for depresjon. Doseringen varierer også med forskjellige typer av antidepressiva.

overvåke utviklingen på antidepressiva du velge med legen din. Det er nyttig å holde styr på etterfølgende hodepine i en kalender for å finne ut om antidepressiv behandling fungerer.

Hint

  • Vent noen få måneder for antidepressiva terapi for å vise resultater i hodepine forebygging. Antidepressiva ta tid å nå effektiviteten i kroppen.
  • Lave doser av antidepressiva kan trygt tas daglig i mange år for hodepine forebygging.
  • Aldri selvmedisinering med antidepressiva. Bruk av antidepressiva bør være strengt overvåket av en lege for sikkerhet og effekt.
  • The Food and Drug Administration (FDA) advarer om at bruk av antidepressiva kan øke selvmordstanker hos både voksne og barn. Folk tar antidepressiva bør overvåkes nøye av sine familiemedlemmer og helsepersonell.
  • Antidepressiva har en rekke bivirkninger, inkludert fordøyelsesproblemer, munntørrhet, vektøkning, tåkesyn, seksuell dysfunksjon og andre. Diskutere dem med legen din.