Digidexo.com

Dreven hårtap hos kvinner

Dreven hårtap hos kvinner


Håravfall er ikke eksklusivt for eldre kvinner. Det kan skje med hvilken som helst kvinne, uansett alder. Alle mister hår på jevnlig basis, som ikke er noe å bekymre seg; men hvis du mister betydelige mengder, kan det være en underliggende faktor som forårsaker problemet.

Stress

Hvis du har vært gjennom en forferdelig ildprøve eller gjennomgått en større operasjon, kan dette føre til at håret til å falle ut. Traumatiske hendelser kan definitivt føre til hårtap, og tapet kan være betydelige. Få stress under kontroll, spise riktig og få sove. Med tiden skal håret tap opphøre og nytt hår bør komme tilbake igjen.

Alopecia

Den plutselige tap av de fleste, om ikke alle, av håret kan være grunn til en tilstand som kalles alopesi, som kan utløses av reumatoid artritt, lupus, thyroid sykdom, og, noen tror, ​​stress og trauma. Noen mennesker har unormalt i sitt immunforsvar som kan føre til autoimmunitet. I tilfelle av alopesi, blir immunsystemet på hårfolliklene og angriper dem, forårsaker håret til å falle ut. I noen tilfeller vokser håret tilbake og i andre tilfeller gjør det ikke.

Telogen effluvium

Telogen effluvium er en type alopecia som er forårsaket når hormonene blir forstyrret, enten gjennom svangerskap og fødsel eller fra å ta p-piller. Håravfall er ikke nødvendigvis permanent, selv om det kan være. Problemet løser vanligvis seg selv i løpet av noen få måneder etter at kvinnens østrogennivå få sortert ut. Hårvekst tilbake til normal og hårtap bør avta. Telogen effluvium kan også være forårsaket av metabolske (skjoldbruskkjertelen) lidelser eller stress.

Vitaminmangel

Det du er jern mangelfull (blodfattig), kan dette bidra til håravfall. Du trenger tilstrekkelige mengder av B-vitaminer i systemet til å gi næring til hår, negler og hud. Biotin er et B-vitamin som forebygger hårtap og tynning. Leger anbefaler å ta 3 mg om dagen, spesielt hvis du ikke får nok B-vitaminer via kosten. Matvarer som inneholder B-vitaminer er sopp, ølgjær, laks, gulrøtter, eggeplommer, belgfrukter, sardiner og blomkål. Biotin er nødvendig i systemet til å danne glukose og fettsyrer, som produserer energi.
Hvis du ikke har nok vitamin A i systemet, kan dette føre til hårtap, samt tørr hud og hår, ifølge Ezinearticles.com. Imidlertid kan for mye vitamin A resultere i ytterligere håravfall og andre medisinske problemer. Gulrøtter er rike på vitamin A. Ta kontakt med legen din før du tar kosttilskudd.

Hår Prosedyrer

Hvis du mister håret ditt, kan det være på grunn av over-prosessering. Bleking, farging, perming, føner, iført utvidelser og / eller avslappende håret ditt vil alle til slutt ta en toll på manke. Noen ganger er skaden begrenset til ødelagte og deler hår, men i en verre tilfelle, kan håret falle ut i betydelige mengder. Hvis du rutinemessig ha håret stramt trukket tilbake i en bolle, kan dette være vanskelig på håret. Ikke sove med håret trukket tilbake tett.

Det er i genene

Selv om du er en kvinne, kan det være at du er forutbestemt til å miste håret på grunn av testosteron følsomhet. Det kan være i din genetiske kode. Det er produkter på markedet som er spesifikke for kvinner, for eksempel Rogaine, at bekjempe hårtap og skallethet.