Digidexo.com

Symptomer på angst Hodepine

Symptomer på angst Hodepine


Angst hodepine er vanligvis lett å diagnostisere, fordi de er forbundet med bestemte typer smerte. De er også den vanligste typen hodepine. Folk som har dem pleier å være under mye stress eller holde hodet i anstrengte stillinger for lange perioder av gangen. Behandling kan inkludere livsstilsendringer samt medisinering. Angst hodepine er også referert til som stress eller spenningshodepine. Folk flest ikke opplever kvalme eller lysfølsomhet med dem, i motsetning til migrene.

Symptomer

For folk flest, angst hodepine føre til en verkende og murrende smerte, noen ganger beskrevet som klemming, snarere enn en bankende følelse. De pleier å starte mild og bli verre over tid. Smerten kan være på baksiden av hodet og nakken, tinning, panne, eller begge sider av hodet. Du kan også ha stramme muskler og smerter i hodet og nakken med en angst hodepine.

Typer

Angst hodepine er klassifisert som enten kronisk eller episodisk, avhengig av alvorlighetsgrad og hvor lenge de varer. Personer som er diagnostisert med episodisk spenningshodepine har mild eller moderat smerte som oppstår mindre enn 15 ganger i måneden. Smerten kan vare alt fra en halv time til en uke. Hvis hodepinen skje mer enn 15 ganger i måneden, er tilstanden kronisk.

Årsaker

Den grunnleggende årsaken til angst hodepine er spenning i nakke og hode muskler. Dette kan komme av enten fysisk eller psykisk stress. Holde hodet i en bøyd eller vridd posisjon i lange perioder fører til belastning. Vanlige eksempler på dette er å ha dårlig holdning, bøye nakken din mens du bruker en datamaskin, og lener seg over å lese en bok. Overflødig bekymring, angst og stress kan også føre til at du utilsiktet stramme disse musklene og føre til hodepine.

Behandling

De fleste angst hodepine kan behandles med en over-the-counter smertestillende, slik som ibuprofen. Det bør tas så snart du oppdager begynnelsen av en hodepine. Andre enkle hjelpemidler inkluderer å ta en varm dusj eller badekar, bruke en varme eller ispose, og massasje. Hvis smerten er alvorlig eller hyppig, snakke med en lege om andre alternativer.

Forebygging

Det er bedre å forebygge angst hodepine heller enn å behandle symptomene etter at de oppstår. Begynn med å avgjøre om årsaken til smertene dine er fysisk, psykisk, eller begge deler. Iverksette tiltak for å redusere stressnivået, slik som rådgivning, få nok søvn, og tilbringe tid utendørs. Strekk nakke og skulder muskler ofte. Forbedre holdningen din, og sørg for at du får nok mosjon.