Digidexo.com

Hva er vitamin B12 skudd for?

Vitamin B12 er en del av vitamin B-komplekset og kan finnes naturlig i matvarer som kjøtt, melk, ost, fisk, hummer, krabbe og østers. Vitamin B12 skaper lagrer energi i kroppen som kan brukes i flere år. Men kan mangler føre en person til å kreve vitamin B12 skudd.

Kandidater

Det er sjelden at en person til å være mangelfull i vitamin B12. Men hvis du er vegetarianer og ikke spiser kjøtt, er du på et høyere risiko for å lide av denne tilstanden. Eldre mennesker er på et høyere risiko også, og kan kreve vitamin B12 skudd. Pasienter diagnostisert med anemi som ikke kan absorbere vitamin B12 fra tarmen vil også være mangelfull.

Symptomer på Vitamin B12 mangel

Dersom en person er mangelfull i vitamin B12, kan hun lide en rekke symptomer. En pasient kan føle skjelven til tider og synes det er vanskelig å gå jevnt på grunn av muskelsvakhet. Humørforstyrrelser er også vanlig for enkeltpersoner som ikke får nok vitamin B12. Andre rapporterte symptomer inkluderer synsforstyrrelser, lavt blodtrykk og blæreproblemer. Tilskudd gjennom vitamin B12-injeksjoner kan anbefales å lindre disse symptomene.

Misforståelse

Vitamin B12 skudd er ofte indisert for visse vilkår at tillegget ikke kan ha en betydelig effekt på. Ifølge Mayoclinic, trengs mer forskning for å underbygge påstander om at vitamin B12-injeksjoner kan med hell behandle tretthet, sigdcelleanemi, døgnrytme lidelse eller ustø ben syndrom. Det er heller ingen bevis på at vitamin B12 skudd hjelpe en person miste vekt.

Dosering

Vitamin B12-injeksjoner må bare gis av en kvalifisert helsepersonell. Før planlegging injeksjoner, kan legen forsøke å justere pasientens vitamin B12-nivåer ved å anbefale et supplement tas gjennom munnen. Leger har brukt mellom 25 til 100 mikrogram av B12 for å behandle mangel.

Advarsel

Enkelte nettapoteker detaljhandel vitamin B12 i injeksjon form. Ikke kjøp disse kosttilskudd og forsøke å bruke bildene uten å være under omsorg av en lege.