Digidexo.com

Slik unngår du at Polycystisk Nyresykdom

Polycystisk nyresykdom (PKD) er en tilstand der grupper av cyster inne i nyrene. Disse ikke-kreft cyster er sirkulære, væskefylte blærer og ifølge Healthscout.com, påvirke de mer enn 600.000 amerikanere. Denne sykdom, forårsaket av en genetisk defekt, har to typer. En er gått ned fra dominerende gener, noe som betyr bare en av foreldrene må ha sykdommen å gi det til sine barn, og den andre er gått ned med recessive gener, som betyr begge foreldrene må ha sykdommen å passere den ned. Det finnes noen måter å hindre utbruddet av sykdommen.

Slik unngår du at Polycystisk Nyresykdom

En spise sunn mat kan være et stort skritt i å forebygge PKD. Fett og salter bør holdes på et minimum. En sunn mengde grønnsaker som gulrøtter, brokkoli eller mais skal konsumeres på daglig basis. Frukt og helkorn bør også inngå i den vanlige kosten.

•  Bruk øvelse for å opprettholde en sunn vekt og for å hindre fedme. Forskere hevder at folk bør trene på en rasjonell nivå i 30 minutter om dagen. Noen øvelser som kan gjøres går og lett jogging eller aerobics. Ifølge Healthscout.com, trene vil bidra til å senke blodtrykket, og det har også blitt sagt å slippe stress, holde stressnivået på en sunn tilstand.

Vær oppmerksom på symptomene. Ifølge Cosic.org, symptomer på nyresykdom er smerter i sidene (der nyrene er plassert), forhøyet blodtrykk, infeksjoner i urinveiene og blod ved vannlatning. Hvis du støter på noen av disse symptomene, må du kontakte lege.

Ta skritt for å hindre produksjon av nyrestein. Den beste måten å gjøre dette på er å begrense koffein, alkohol og natrium-inntak, spesielt etter trening. Ifølge Mayoclinic.com, koffein kan, etter trening, forsterke dehydrering av kroppen og befri den for elektrolytter. Dette kan til slutt føre til at produksjonen av nyrestein.

Gå til legen regelmessig for å få check-ups. Han vil være i stand til å teste og se om blodtrykket er på et sunt nivå, og hvis kroppen fett nivåer er stabil. Hvis trinnene før dette er gjennomført regelmessig og nøyaktig, og legen skal bekrefte at alt går riktig. Også får nyrene testet for eventuelle cyster eller unormalt.

Hint

  • Hvis du har polycystisk nyresykdom, må du kanskje vurdere om å få barn med noen andre som har sykdommen er lurt, da dette ville sette barna på en mye større risiko for å utvikle genetisk defekt.
  • Hvis du har sykdommen og ikke får behandling for det umiddelbart, kan det føre til nyresvikt.