Digidexo.com

Hvordan vite om du har Tarmparasitter

Det finnes to hovedtyper av innvollsparasitter, ifølge Dr. Leo Galland i en artikkel for Huffington Post. Worm-type parasitter hovedsak rane kroppen av næringsstoffer og kan føre til anemi, men få andre symptomer. Den andre type omfatter organismer som Giardia, noe som fører til en rekke akutte symptomer, særlig gastrointestinalt ubehag.

Hvordan vite om du har Tarmparasitter

•  Se etter symptomer som kronisk diaré, magesmerter, oppblåsthet, kvalme og oppkast. Hvis du ikke kan identifisere en årsak til disse symptomene, og de synes å fortsette å komme tilbake med jevne mellomrom, kan de indikerer tilstedeværelse av innvollsparasitter.

Vær oppmerksom på dine avføring. Det er mulig å passere en orm i avføringen, og du kan også oppleve kløe rundt endetarmsområdet.

Undersøke uforklarlig vekttap og slapphet. Disse kan oppstå hvis du har hatt innvollsparasitter i lang tid. Kronisk tretthets kan noen ganger være forårsaket av tarmparasitter.

Spør legen din for en krakk test. Ikke alle parasitter produsere åpenbare symptomer, slik at du kan ha innvollsparasitter i mange år og aldri innse det. Mer invasive tester, for eksempel en Proctoscopy, er noen ganger nødvendig.

Snakk med legen din dersom du opplever en kombinasjon av disse symptomene etter en tur til en tredje-verden land, et opphold og lange perioder med arbeid på institusjonsomsorgssenter, eller et besøk til et område med dårlige sanitærforhold. Innvollsparasitter trives i disse områdene, og risikoen for eksponering er høyere.

Hint

  • Alltid gjøre en parasitt kolon rens etter reiser utenlands
  • Konsultere legen din om eventuelle pågående fordøyelsesbesvær, spesielt de som over-the-counter medisiner ikke lindrer.